Omsorgstræthed og egenomsorg

Hvordan opleves omsorgstræthed, og hvad kan du gøre for at styrke din egenomsorg. Her på siden er samlet artikler og tilbud om kursus, som har psykologens omsorgstræthed og egenomsorg som omdrejningspunkt.

Kursus: Omsorgstræthed og egenomsorg

5. – 6. marts og 2. maj 2018
Fænomen, forklaring og forandring. Formålet med kurset er at sætte lys på, hvad denne slitage – denne omsorgstræthed – drejer sig om: hvad er omsorgstræthed? hvordan mærker vi den? hvad kommer den af? – og ikke mindst: hvad kan vi gøre for at ændre på det? Janne Høgh, cand.psych.aut, specialist i psykoterapi for voksne og Halfdan Skjerning, cand.psych. og ph.d. er undervisere på kurset. Læs mere og tilmeld dig kurset her.

Når omsorgen smuldrer og spejlneuronerne er overbrugt

Læs denne fagessay af Janne Høgh, cand.psych.aut. og specialist om, hvordan omsorgstræthed kan ramme alle – også psykologer. Men hvad gør man så? Fagessayet er fra Magasinet P, 11 – 2017.  Læs artiklen her.

Omsorgstræthed og egenomsorg

Denne artikel af Janne Høgh og Halfdan Skjerning er en fagartikel fra Psykologi og viden den 27. juni 2017 fra dp.dk. Artiklen viser nogle af de måder, psykologer i faget bliver slidt på. Men artiklen viser også hjælpende tiltag til psykologen: egenomsorg. 

Relaterede links:

Smittet af de andre traumer fra Magasinet P, nr. 08, 2016.
Interview med den norske psykolog Per Isdal.

Psykologer under belastning fra Psykolog Nyt nr. 11, 2014.
Psykologer er en af de mest pressede faggrupper i Danmark, men bukker de under for presset går mange stille med det af frygt for repressalier og mobning. Det fortæller flere, når de søger hjælp i Dansk Psykolog Forenings karriererådgivning.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge