11-årige får angst af gysere i skolen

 I

Presseklip: Børnepsykologer er rystede over, at lærere viser gyserfilm i undervisningen

Børn helt ned til 11 år skal se gyserfilm som en del af undervisningen i landets folkeskoler, skriver Søndagsavisen. Gyserfilmene kan give børnene traumer, advarer flere psykologer.

Det seneste halve år har børnepsykolog Ulla Dyrløv haft op mod 20 børn i terapi for angst, fordi de havde set gyserfilm i undervisningen.

– Børnene bliver typisk bange for at sove og for at være alene. De får tvangstanker, hvor de skal undgå ting eller gøre ting for at holde onde ånder væk. Det er ekstremt belastende for barnet og familien,« siger hun.

Michael Kaster, der er formand for børnesagkyndige psykologers selskab i Dansk Psykolog Forening, er forarget.

– Det er dybt forkasteligt. Gyserfilm hører slet ikke hjemme i folkeskolen. Børnene risikerer at få traumer, der forfølger dem helt ind i voksenlivet. Jeg er bekymret for, at lærerne glemmer de skrøbelige børn i klassen,« siger han til Søndagsvisen.

Det er Det Danske Filminstitut, der står bag undervisningsmaterialet om gyserfilm til skolerne, hvor gyserkortfilmen ’Lille Lise’ er den mest sete på deres undervisningsportal med mere end 10.000 visninger i 2012. Filmen handler om fireårige Lise, der er vidne til, at hendes far slæber liget af hendes mor ud til familiens bil for at køre det ud til en skovsø, hvor liget skal ’dumpes’. Filmen er ifølge Medierådet egnet til børn ned til 11 år.

Se hele nyheden i Søndagsavisen her.

Søndagsavisen, 8. februar 2013

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge