5 nye forslag til bedre arbejdsmiljøregler

 I

Akademikerne har i onsdags den 6. juni sendt fem forslag til beskæftigelsesministeren, som skal være med til at sikre et bedre arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser.

Det sker, fordi beskæftigelsesministeren i en ny kampagne har bedt Akademikerne om forslag til bedre og enklere arbejdsmiljøregler.

Ifølge Akademikernes pressemeddelelse, så mener medlemmerne af de akademiske organisationer, at der er behov for bedre regler i forhold til det sociale og organisatoriske arbejdsmiljø, og Akademikernes fremsætter derfor følgende fem forslag til bedre arbejdsmiljøregler:

  • Lederuddannelse i socialt og organisatorisk arbejdsmiljø
  • En særlig unge-APV samt en modernisering af APV’en
  • Alle arbejdsmiljørepræsentanter skal have særlig beskyttelse mod afskedigelse
  • Socialt og organisatorisk arbejdsmiljø skal være en del af den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse
  • Danmark skal have en bekendtgørelse om socialt og organisatorisk arbejdsmiljø

Organisationen Akademikerne mener, at det er nu, der skal sættes ind, hvis udfordringerne med det sociale og organisatoriske arbejdsmiljø ikke skal vokse sig større og at en indsats for arbejdsmiljøet nu vil være til gavn for både den enkelte ansatte, arbejdspladsen og samfundet.

Videre henviser Akademikerne til egen arbejdsmiljøundersøgelse med svar fra 28.000 akademikere, der viser, at akademikere med et rigtig godt psykisk arbejdsmiljø er op til 37 pct. mere produktive end akademikere, der har et dårligt psykisk arbejdsmiljø. Beregninger viser ifølge den undersøgelse, at akademikerne som gruppe vil kunne levere ekstra værdi svarende til 10 mia. kr. årligt, hvis alle akademikere får et lidt bedre arbejdsmiljø end i dag.

Se hele forslaget her.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge