#BørnErFremtiden: Dansk Psykolog Forening sætter fokus på børns udvikling og trivsel

 I

Børnene på Sjælsmark har ikke brug for noget særligt – kun det samme som alle andre børn har, er budskabet i en ny video fra Psykologforeningen.

Vores børn er vores fremtid – og vi skal sikre, at de får de allerbedste vilkår og muligheder for at vokse op og udvikle sig til stærke og sunde voksne.

Det budskab er kernen i Dansk Psykolog Forenings arbejde for børns udvikling og trivsel – og det er også budskabet i en ny video, hvor psykologer fortæller om, hvad problematiske levevilkår som dem, de afviste asylbørn på udrejsecenter Sjælsmark lever under, betyder for deres psykiske sundhed. Det ved vi nemlig meget om; dels fra Dansk Røde Kors’ rapport om trivslen hos børnene på Sjælsmark, der i april skabte stor opmærksomhed – forståeligt nok. Og dels fra den omfattende forskning, der generelt findes på området.

Dansk Røde Kors’ rapport konkluderede, at der er grund til alvorlig bekymring for børnenes trivsel og udvikling på Sjælsmark. Blandt de 56 børn, der opholder sig på Udrejsecenter Sjælsmark og er blevet screenet, ville 61 % sandsynligvis opfylde kriterierne for en psykiatrisk diagnose, konkluderer rapporten. Mens halvdelen af de 11 – 17-årige børn har symptomer på PTSD.

Fra forskningen ved vi derudover meget om, hvad der sker, når børns psykiske problemer får lov til at vokse sig større i stedet for at blive lindret og behandlet. Forskning på området fortæller klart, at konsekvenserne er indgribende, langvarige og nogle gange livslange.

I videoen kan du møde Ditte Shapiro, psykolog og ph.d., der forsker i flygtninge, Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening, og Mozhdeh Ghasemiyani, psykolog ved Læger Uden Grænser. De sætter ord på, hvad børnenes situation på Sjælsmark betyder.

Se videoen her.

Læs også Eva Secher Mathiasens leder i magasinet P’s majnummer om børnene på Sjælsmark her.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge