#BørnErFremtiden

 I

Er du psykolog og vil du hjælpe med at fortælle om børns trivsel i daginstitutionerne? Så lav et filmklip!

DP har lanceret en helt ny undersøgelse ”Normering og trivsel” på initiativ fra medlemmerne, hvor vi har spurgt PPR-psykologer over hele landet om, hvordan de oplever sammenhængen mellem normeringer i daginstitutionerne og børns trivsel.

Undersøgelsen skal suppleres med en video, hvor psykologer laver filmklip og kort fortæller om emnet.

Vi har derfor brug for dig, hvis du er psykolog, der arbejder med børn eller børns udvikling, og har lyst til at medvirke i filmen. Det indebærer, at du laver et filmklip inden for den næste uges tid og sender filmen til os.

Alle de små film, vi modtager, bliver derefter samlet og redigeret til en fælles film under hashtagget #BørnErFremtiden, som vil komme til at ligge på YouTube og blive delt på sociale medier.

Sådan gør du:

 • Find et godt sted at filme. Du skal kommentere filmen undervejs, men ikke optage dig selv. Scenen må gerne lede tankerne hen på emnet. Fx en legeplads, foran et gyngestativ, en institution eller lignende.
 • Brug lidt tid som forberedelse på at tænke over, hvad du vil sige. Optagelsen må max vare i 30 sekunder. Se forslag til spørgsmål, du kan svare på/komme omkring længere nede.
 • Optag en film med din mobil, hvor du med dine egne ord fortæller kort om, hvad normeringer betyder for børns trivsel. Vær gerne meget konkret. Hvis du bruger beskrivende eksempler, så sørg for at fortælle om det på en måde, så hverken børn, forældre eller specifik daginstitution ikke kan genkendes.
 • Du skal holde mobilen på langs/vandret, så du filmer horisontalt
 • Du skal ikke tænke for meget på kvaliteten af filmen, eller om din hånd ryster. Den må gerne være håndholdt!
 • Husk igen: Optagelsen må max vare i 30 sekunder
 • Der må ikke være andre med på filmen p.g.a de nye persondataregler fra EU
 • Det er lige meget, hvilket mærke din mobil er
 • Gem videoen og send den på mail til p-magasin@dp.dk. Skriv ”Video” i emnefeltet.
 • Du skal give samtykke til, at Dansk Psykolog Forening må bruge dit videoklip – se mere nedenfor.
 • Vi vil gerne modtage videoen senest søndag 19. maj 2019.

Om filmen
Inspirationen til filmen er fra de danske jordemødres video om forholdene på fødegangene. Den kan ses her.

Din optagelse vil blive klippet sammen med andre PPR-psykologers optagelser til en fælles ”filmmosaik”, så ikke alle optagelser, der indsendes, vil blive vist i deres fulde længde.

På redaktionen skal vi nok holde et vågent øje med, at du ikke kommer til at sige noget, der fx kan genkendes af forældre eller andre. Så kontakter vi dig.

Du vil naturligvis få tilsendt en link, når filmen er publiceret. Den bliver publiceret på YouTube.

Forslag til taleemner
Rammen for filmen vil være resultater fra den helt nye PPR-undersøgelse, DP netop har lavet. Især disse konklusioner:

 • 94 procent af psykologerne vurderer at normering er en af de tre vigtigste faktorer af betydning for en øget mistrivsel blandt børn i danske dagtilbud
 • 89 procent af psykologerne tilkendegiver at de i høj eller nogen grad konkret har observeret forhold i en daginstitution, hvor der har været så få voksne, at de har vurderet, at det har negativ betydning for børns udvikling.
 • To ud af tre psykologer vurderer at utilstrækkelig normering ofte betyder, at et barn har svært ved selvregulering og adfærdskontrol. Halvdelen vurderer at det ofte kan have betydning for et barns evne til at indgå i relationer med andre børn.

Brug derfor gerne dine 30 sekunder på at tale om et enkelt emne. Du kan fx besvare et af disse spørgsmål:

 • På hvilken måde oplever du i dit arbejde, at normering er en vigtig faktor for en øget mistrivsel blandt børn i danske dagtilbud?
 • Prøv at beskrive en konkret situation, hvor du har observeret forhold i en daginstitution, hvor der har været så få voksne, at du har vurderet, at det har negativ betydning for børns udvikling.
 • Fortæl med dine egne ord om hvordan utilstrækkelig normering ofte betyder, at et barn har svært ved selvregulering og adfærdskontrol eller evnen til at indgå i relationer med andre børn.

Brug af videomaterialet
Dansk Psykolog Forening bruger ikke optagelserne til andet end det herover aftalte eller videregiver optagelserne til 3.part uden din accept og godkendelse. Foreningen tilbyder ikke godtgørelse for anvendelse af videomaterialet.

Du må for dit vedkommende ikke videregive, sælge eller anvende videomaterialet kommercielt.

Videomaterialet må endvidere ikke misbruges i forbindelse med politik, had, religion eller religiøse konflikter nationalt eller internationalt på en udleverende, stødende, krænkende eller på nogen som helst anden nedgørende måde.

Samtykke
Når du giver os tilladelse til at bruge din optagelse, giver du samtidig samtykke til, at Dansk Psykolog Forening frit kan anvende optagelsen til redaktionel og kommerciel brug på foreningens egne digitale platforme, på sociale medieplatforme som YouTube, Facebook, Twitter og lignende og til brug for foreningen internt og eksternt.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge