Cevea: Psykologformand rammer plet

 I

DEBAT på Altinget: Klippet fra DR2 Debatten, hvor psykologformand Eva Secher Mathiasen efterlyser politikere med en vision for et samfund, hvor vi har det godt, frem for politikere, der blindt hopper fra reform til reform, er gået viralt de seneste dage. Og det er der god grund til, skriver analysechef i Cevea Frank Skov i et debatindlæg på Altinget. Han mener, at vi er trætte af at blive behandlet som instrumenter frem for mennesker.

– De seneste 15 år har været en lang march mod at reducere mennesker til instrumenter. En march, der nu er nået så langt, at politikere og embedsmænd finder det rimeligt at kalde os dovne, privilegerede og pivende. Senest var det børnefamilierne, der stod for tur, da de blev opfordret til at arbejde alt det, de kan. Men sådanne udfald mod børnefamilier og folk på offentlige ydelser er en direkte hån. For både børnefamilier og ledige danskere vil gerne arbejde. Og det gør de, siger Frank Skov.

Politikerne til gengæld forringer med “den ene håbløse reform efter den anden vores tryghed, forværrer vores ældrepleje, ødelægger vores skoler og daginstitutioner og udhuler sundhedsvæsenet”, fortsætter han. “De taler om et Danmark i balance, mens de øger skellet mellem fattig og rig, etnisk dansk og ikke etnisk dansk, land og by”.

Frank Skov mener, at det er “New-Public-Management-elskende embedsfolk med økonomer som væbnere”, “nødvendighedspolitikere uden visioner, der i deres iver efter, gennem deres snævre forståelse af velstand, at vise handlekraft for at skabe vækst i BNP, gør alt det forkerte – af den simple grund, at de har glemt, at mennesker ikke er instrumenter, men mennesker”.

Men ifølge Frank Skov ved danskerne godt, at det ikke er deres værdier, der er noget galt med, og det ser han som en mulig forklaring på, at mere end 1,2 millioner danskere har set klippet med Eva Secher Mathiasen.

– Det er ikke alt det, vi gør hver dag i civilsamfundet, der er problemet. Vi ved, at vore liv er mere end arbejdet og forøgelse af BNP, siger Frank Skov.

Se hele indlægget på Altinget her.

Altinget, den 29. oktober 2015

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge