Isdal beskriver lejrbålet i sin bok «Medfølelsens Pris». Lejrbålet er en metode for å forebygge compassion fatigue og sekundærtraumatisering i kollegagrupper som jobber med mennesker. Isdal ser på lejrbålet som en nødvendig «avgifting» i krevende jobber. Kursdagens mål er å lære opp kursdeltagerne til å bli «Bålmestre». En person som kan igangsette og lede lejrbål. Kursdeltagerne blir sertifiserte bålmestre.
«Lejrbålet» er en konkret metode for kollegastøtte i team/personalgrupper som jobber med traumer eller lidelse i klienters liv. Metoden er spesifikk og konkret. Den er bygget på generell traumeforståelse, på traumebearbeidingsteknikken T.I.R. (Traumatic Incident Reduction), og på EFT (Emosjonsfokusert Terapi).
09.00 – 10.00 Hvorfor trenger vi lejrbål?
10.00 – 12.00 Hva er lejrbålet, og den faglige tenkningen bak lejrbålet (TIR og EFT)
12.00 – 13.00 Frokost
13.00 – 15.00 Trening på lejrbål
15.00 – 16.00 Et annet bål; FESTBÅL!
Per Isdal (66) er en norsk psykolog som i mer enn 35 år har arbeidet som terapeut med menn som utøver vold. I 1987 startet han sammen med en kollega «Alternativ til Vold», Europas første psykoterapeutiske behandlingssenter for menn som utøver vold mot kvinner. Isdal har skrevet flere bøker og forelest over hele Norden. I 2017 skrev han boken «Medfølelsens pris» (på dansk: Akademisk Forlag), der han skriver om hvordan profesjonelle hjelpere kan bli påvirket av sitt arbeid. I 2011 fikk ble Isdal kåret til «Årets psykolog» i Norge, og i 2017 ble han slått til ridder av St. Olavs orden av Norges konge.
Tirsdag d. 30. januar kl. 9.00 – 16.00.
First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense
Early bird for medlemmer af Hospitalssektionen er 1400 kr., hvis man tilmelder sig inden den 5. december 2023. Herefter er prisen 1700 kr. Prisen er 1900 kr. for personer, som ikke er medlem af Hospitalssektionen.
Andre faggrupper er også velkomne til at deltage, men psykologer, som er medlem af sektionen har fortrinsret.
Kurset er med fuld forplejning. Allergener skal oplyses ved tilmelding.
Kurset afholdes på norsk.
Kursusgodkendelse: Specialiseringsmodulet i Sundhedspsykologi og Psykotraumatologi, øvrige specialistuddannelser tværgående modul.
Tilmelding via mail til mail hospsek@dp-decentral.dk. Tilmeldingen sker ved først-til-mølle-princippet. Du bedes oplyse dit medlemsnummer af Dansk Psykolog Forening samt arbejdsplads ved tilmelding. Tilmeldingen er endelig når betalingen er modtaget. Tilmelding er bindende, men skulle du blive forhindret i at deltage kan du overdrage din plads til en anden.
Indbetaling af kursusgebyret kan ske ved overførsel til Hospitalssektionens konto i Lån og Spar Bank: Reg.nr.: 0400, kontonummer: 4012610012. Ved betaling er det vigtigt, at deltagerens navn angives.
Oplys os dit arbejdssteds EAN-nummer (13 cifre), institutionens navn og postadresse, samt navnet på den kontaktperson, der skal anføres på den elektroniske faktura.