Konference Systematisk Efteruddannelse

Konference

  • Ref nr.
  • Sted
  • Dato
  • Tilmeldingsfrist
  • Max. deltagere
  • Pris ekskl. moms
  • 402013
  •  
  • 8.5.2025 - 9.5.2025
  • 10.3.2025
  • 252
  • -
  • Tilmeld

Program til SE-konference 2025

Torsdag den 8. maj
13.30 – 13:45 Velkomst ved DP
13:45 – 15:00 Enhancing Trauma Treatment part 1 by Ad de Jongh & Suzy Matthijssen
15.00 – 15:30 Pause og indtjekning
15.30 – 16:30 Enhancing Trauma Treatment part 2 by Ad de Jongh & Suzy Matthijssen
16.30 – 16:45 Pause og indtjekning
16.45 – 18:15 Dialog med DP ved forperson Dea Seidenfaden og forhandlingschef Lis Ethelberg
18.30 – 19:00 Velkomstdrink
19.00 – 20:30 Middag

Fredag den 9. maj
09.00 – 10:30 Workshop Del 1 af en af følgende workshops:
a) Behandling af let til moderat angst hos personer over 18 år, ved Sonja Breinholst
b) Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT), ved Tea Trillingsgaard
c) EMDR, ved Sophie Hallin Iuel-Brockdorff
d) Håndtering af selvmordsadfærd, ved Marlene Kirketerp
10.30 – 11:00 Pause
11.00 – 12:30 Forsæt i workshop del 2
12.30 – 13:15 Stående frokost, kaffe og kage
13.15 – 14:45 Personligheds- og neuroudviklingsforstyrrelser: diagnostisk oprydning og klinisk nyorientering ved Bo Bach
14.45 – 15:00 Tak for denne gang. Afslutning ved DP

Beskrivelser af de forskellige fagelementer

Dag 1.
Enhancing Trauma Treatment
Join us for an insightful and practical presentation by Ad de Jongh, PhD, and Suzy Matthijssen, PhD, both leading experts in the field of psychotraumatology.
This presentation will delve into the complexities of post-traumatic stress disorder (PTSD) and its severe form Complex PTSD, highlighting the critical differences between these debilitating mental health conditions.
They will explore novel, evidence-based, and cutting-edge treatment approaches with a deep dive into dissociation and practical strategies for working with highly complex clients. Additionally, they will present research data on the effectiveness of brief, intensive treatments for (PTSD), and provide valuable insights into online therapy.
Finally, they discuss EMDR, enhancements in EMDR and novel developments in trauma-focused therapies. Do not miss this opportunity to elevate your therapeutic skills and make a meaningful impact on your clients' lives.

Workshop
Der vil på anden dagen være 4. forskellige workshop, og du vil i forbindelse med din tilmelding blive bedt om at prioritere fra 1-4, hvilken workshop du foretrækker at deltage på.
1. svarer til det du helst vil, 2. anden prioritet osv. Du vil naturligvis blive placeret på dit 1. valg, hvis der er plads, ellers placeres du i den rækkefølge du har prioriteret. Du vil modtage en mail nogle dage før konferencen med besked om, hvilken workshop du er placeret på. Du kan til hver en tid se, hvilke prioriter du har foretaget i mitdp. Dine valg er bindende.

Dag 2.
a) Behandling af let til moderat angst hos personer over 18 år, ved Sonja Breinholst
Workshop om behandling af let til moderat angst hos personer over 18 år.

  • Kort introduktion til hvad angst og OCD er (inklusive prævalens og konsekvenser)
  • Hvad vedligeholder lidelserne både hos individet og i omgivelserne?
  • Anbefalinger til behandling heraf: Kognitiv adfærdsterapier
  • Hvad er - og hvordan udføres - kognitiv adfærdsterapi til angste voksne (tanke-, følelses- og adfærdsarbejde)

Workshoppen indeholder teoretisk og praktisk formidling fra underviseren, rollespil samt plenum drøftelser og diskussioner.
Workshoppen afholdes af Sonja Breinholst, lektor i klinisk børnepsykologi og leder af Center for Angst ved Københavns Universitet, Ph.D, Cand.psych. autoriseret,Specialist i psykoterapi.

b)     Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT), ved Tea Trillingsgaard
Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT) er en evidensbaseret metode inden for parterapi, udviklet i USA af Prof. Andrew Christensen og nu afdøde Neil Jacobson. IBCT placeres som en tredje-bølge kognitiv tilgang, hvor der arbejdes med strategier til både accept og adfærdsændring. Denne workshop giver dig en introduktion til, hvordan pars vanskeligheder forstås og afhjælpes inden for rammerne af IBCT. Deltagere i workshoppen vil træne anvendelsen af udvalgte forskningsunderstøttede metoder gennem videoobservation af parterapi og rollespil. Der vil være et fokus på par, hvor en partner er ramt af alvorlig fysisk eller psykisk sygdom.
Workshoppen afholdes af Tea Trillingsgaard, cand.psych., aut. ph.d. og lektor i udviklings-psykologi ved Aarhus Universitet. Hun forsker i udviklingen af par- og familierelationer med særlig fokus på effekten af tidlige indsatser i familien, herunder Voresparforhold.dk, IBCT- parterapi, internetbaseret parterapi og forældretræning. Hun har gennem de seneste 10 år uddannet og certificeret psykologer i IBCT både nationalt og internationalt.

c)      EMDR, ved Sophie Hallin Iuel-Brockdorff
Workshop om brugen af Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) om terapi til at mindske forstyrrelser ved erindringsbilleder og følelser, som er knyttet til traumatiske hændelser.
WHO anbefaler EMDR terapi til børn, unge og voksne som en effektiv terapi til behandling af PTSD og forhøjede stresstilstande.
Workshoppen afholdes af Sophie Hallin Iuel-Brockdorff, Aut. Psykolog / Specialist i Børnepsykologi og Klinisk Psykologi. Akkrediteret EMDR Terapeut og Trainer, EMDR Klinikken / EMDR Kursus Danmark.

d)     Håndtering af selvmordsadfærd, ved Marlene Kirketerp
I mødet med patienter og klienter der tidligere har forsøgt at tage deres eget liv, kan det dels være svært at forudsige og forebygge selvmordshandlinger. Dels kan der være usikkerhed hos behandleren i forhold til valg af interventionsformer.
Formålet med workshoppen er at du får kendskab til en psykologisk forståelse af selvmordsadfærd og tanker med henblik på at styrke dit psykologfaglige ståsted indenfor feltet. Du bliver også præsenteret for tilgange til håndtering af selvmordsadfærd og får mulighed for at øve disse, for på den måde at iværksætte tilpassede forebyggende strategier.
Workshoppen afholdes af Marlene Kirketerp, cand.psych., specialist i psykopatologi. Selvstændig praksis gennem 2 år i København. Tidligere ledende psykolog i Klinik for Selvmordsforebyggelse i Region Sjællands psykiatri.

Personligheds- og neuroudviklingsforstyrrelser: diagnostisk oprydning og klinisk nyorientering, ved Bo Bach
Oplægget tager afsæt i nye forståelser af personlighedsforstyrrelse og neuroudviklings-forstyrrelse (herunder autisme og ADHD) med vægt på de komplicerede mønstre og forvekslinger vi møder i klinikken og hvordan vi bedst forstår og udnytter de diagnostiske beskrivelser og retningslinjer.

Efter 30 års forskning forlader vi den kategorielle tilgang til personlighedsforstyrrelse til fordel for en dimensionel og mere psykologisk forståelse af personlighedsfunktion og dysfunktion, der favner problemer på et spektrum fra normale vanskeligheder til svær forstyrrelse. Det indbefatter, at dysfunktionelle aspekter af vores klienters personlighedsfunktion ofte udgør en usynlig drivkraft bag de symptomlidelser og klager de typisk søger hjælp for – uanset om vi kalder det personlighedsforstyrrelse eller ej. På lignende vis er der gennem de seneste år kommet øget opmærksomhed på såkaldt neurodivergens i form af primært autisme og ADHD (neuroudviklingsforstyrrelser), hvilket også bedst forstås på et spektrum, som noget der kan optræde i forskellige grader af funktionsnedsættelse og tilpasning hos nogle mennesker.

Hvad angår både personlighedsforstyrrelse og neuroudviklingsforstyrrelse er der tale om mønstre, der er relativt gennemgribende og persisterende over tid. Personlighedsforstyrrelse debuterer i de tidlige ungdomsår, hvor neuroudviklingsforstyrrelse er medfødt, selvom udfordringer ofte først manifesterer sig fra puberteten. Begge diagnoseområder kan være ledsaget eller kompliceret af selvskade, spiseforstyrrelse, komplekse traumer, depression, angst, dissociation, misbrug og psykotiske symptomer, hvilket for mange klinikere ofte forbindes (eller forveksles) med en personlighedsforstyrrelse. Som et væsentligt opmærksomhedspunkt peger studier på at personlighedsforstyrrelse udgør den hyppigste fejldiagnose hos autistiske kvinder.

Deltagerne forventes generelt at blive indført i en skærpet forståelse af, hvorfor neurodivergens (autisme og ADHD) og personlighedsdysfunktion bør være enhver klinisk psykologs ansvar at afdække, adskille og tage hånd om, når det er relevant. Dette handler også om færdigheder i at kunne skelne mellem psykologisk ”hardware” (medfødt) og ”software” (indlært), og hvordan vi kan bruge diagnoserne på en afstigmatiserende måde, der øger klinisk forståelse og selvforståelse hos vores klienter.

Oplægget afholdes af Bo Bach, ph.d., dr. med. er klinisk professor ved Københavns Universitet og faglig leder af Center for Forskning i Personlighedsforstyrrelse ved Psykiatrisygehus Slagelse, hvor han også er tilknyttet som kliniker. Han er specialist og supervisor i psykopatologi og psykoterapi. Udover at være medlem af Specialpsykologisk Diagnoseudvalg har Bo været fagkonsulent for WHO’s arbejdsgruppe for ICD-11 personlighedsforstyrrelse samt tovholder for dansk oversættelse heraf. Bo er forfatter til en række kliniske vejledninger, videnskabelige artikler og bøger om især personlighedsforstyrrelser jf. ICD-11 og DSM-5.

Praktiske informationer

Tid og varighed

Torsdag 8. maj kl. 13.30 - fredag 9. maj kl. 15.00

Sted

Nyborg Strand Hotel
Østerøvej 2
5800 Nyborg

Forplejning

Konferencen er inkl. følgende forplejning:
Dag 1. Eftermiddagskaffe og kage, 2 retters middag inkl. 2 stk. drikkevarer.
Dag 2. Morgenmad, frokost wraps og eftermiddagskaffe og kage.
Hele konferencen er gratis.

Overnatning

Konferencen er over to dage og inkl. overnatning i enkeltværelse.
Evt. spørgsmål omkring overnatning skal rettes til lor@dp.dk, der kan ikke tages kontakt direkte til hotellet.

Workshop

Der vil på anden dagen være 4. forskellige workshop, og du vil i forbindelse med din tilmelding blive bedt om at prioritere fra 1-4, hvilken workshop du foretrækker at deltage på.
1. svarer til det du helst vil, 2. anden prioritet osv. Du vil naturligvis blive placeret på dit 1. valg, hvis der er plads, ellers placeres du i den rækkefølge du har prioriteret. Du vil modtage en mail nogle dage før konferencen med besked om, hvilken workshop du er placeret på. Du kan til hver en tid se, hvilke prioriter du har foretaget i mitdp. Dine valg er bindende.

Pris

Konferencen er gratis, kun for Psykologer med ydernummer og er en del af praksisoverenskomsten.
Der er af Danske Regioner bevilget 250 konference pladser, så det er "først til mølle".

Til- og afmeldingsfrist

3. marts 2025 kl. 23:59.
Afbud inden afmeldingsfristen er uden beregning og skal foregå via mitdp.
Afbud efter afmeldingsfristen den 3. marts 2025 kl. 23:59 bedes sendt til lor@dp.dk. Hvis du melder afbud efter afmeldingsfristen opkræves kr. 2.900,- til dækning af konferenceudgifterne.

Spørgsmål kan sendes til

Lotte Riis, lor@dp.dk

Transport

DP refunderer ikke nogen former for transport til og fra konferencen.

Parkering hvis du kommer i bil

Der er gratis parkering ved hotellet