Undervisere
Mattias Stølen Due, cand.psych.aut., direktør for Center for Familieudvikling, København. Forfatter til bogen "Pas på parforholdet, mens I stadig elsker hinanden" fra Kristeligt Dagblads Forlag, 2015 og bidragsyder til bogen "Far, mor og skilsmissen" fra Dansk Psykologisk Forlag, 2012.
Josephine Kardyb, cand. psych. aut. Psykolog hos Center for Familieudvikling, Aarhus.ICEEFT certificeret EFT-parterapeut samt supervisor-in-training.Josephine har arbejdet med parterapi i 10 år i sin stilling hos Center for Familieudvikling. Hun har desuden erfaring med skilsmisserådgivning, tvivlsafklaring samt depressionsbehandling i individuelle- og gruppeterapeutiske forløb.
Formål
Vanskeligheder i par- og familierelationer er en af de hyppigste årsager til at danskerne går til psykolog. Familiens form er i hastig forandring. Samtidig er kvaliteten af parforholdet eller ægteskabet fortsat blandt de væsentligste kilder til psykologisk trivsel hos både børn og voksne i familien. Der er derfor brug for at psykologer har viden om og metoder til at arbejde med parforholdet i fokus.
På dette kursus får du en dybere teoretisk forståelse af, hvad vanskeligheder i parforholdet er, og hvordan de udvikler sig. Du introduceres til aktuel viden om de faktorer som beskytter parforholdet, og om de, som udløser, vedligeholder eller forværrer vanskeligheder over tid. Du får en indledende træning i forskningsunderstøttede metoder til udredning, caseformulering og interventioner målrettet par.
Læringsmål
Dette kursus giver dig den nyeste teoretiske og forskningsbaserede viden om vanskeligheder i parforholdet.
Dette vil gøre dig i stand til (færdigheder):
Dette vil give dig kompetence til:
Målgruppe
Kurset er målrettet psykologer, der har lyst til og/eller erfaring med parsamtaler, f.eks. i privat praksis eller på børne- og familieområdet. Kurset er introducerede, og parterapeutisk erfaring eller efteruddannelse er ikke en forudsætning. For den mindre erfarne parterapeut vil dette kursus kunne danne grundlag for at opstarte arbejdet med par. For den erfarne parterapeut vil kurset kunne give ny inspiration til at arbejde forskningsbaseret med udredning og caseformulering som opstart på parterapeutiske forløb.
Undervisningsform
Undervisningen varierer mellem oplæg, øvelser, videoobservation og diskussion af casemateriale.
Kursets første dag vil have mest vægt på teori og forskning, men med afveksling i formidlingsformen mellem oplæg, video og diskussion. På kursets anden og tredje dag fokuseres på udredning i praksis med afsæt i emotionsfokuseret parterapeutisk metode. Øvelser, træning og diskussion af casemateriale vil indgå i undervisningen.
Temaer i kurset
Forberedelse
Det anbefales at have læst den anbefalede litteratur inden kursusstart. Lån eller køb selv når kurset er iværksat ca. 6 uger før kursusstart.
Johnson, 2019. Attachment Theory in Practice. Emotionally Focused Therapy with Individuals, Couples, and Families. The Guilford Press. Uddrag af kap. 6. S. 125-137.
Johnson, 2004. The Practice of Emotionally Focused Couple Therapy. Taylor and Francis Group. 2nd Ed. Kap. 5 (s. 113-130).
Supplerende litteratur - 1., 2. og 3 er tilgængelig i mitdp.
Godkendt til
Kurset er godkendt med 12 timer på tværgående modul for alle specialistuddannelser.
Kurset er omfattet af Systematisk Efteruddannelse for psykologer med ydernummer. Læs mere her.
Dansk Psykolog Forening København
Stockholmsgade 27
2100 København Ø
21.-22. januar 2025
1. dag kl. 10.00-17.00 og 2. dag kl. 9.00-16.00.
Varighed: 12 timer.