Undervisere
Janni Niclasen er autoriseret psykolog og Ph.d. Janni er selvstændig i firmaet børnepsykologi.dk, hvor hun blandt andet superviserer, laver terapi, udarbejder psykologiske undersøgelser, herunder FKU’er, BSU’er og børnepsykologiske undersøgelser. Hun er censor på psykologiuddannelserne i Danmark samt aktiv forsker med tilknytning til Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Derudover er hun børnesagkyndig i Psykolognævnet. Hun har udgivet mere end 50 videnskabelige publikationer, rapporter og bogkapitler på området. Janni har derudover tidligere arbejdet som PPR psykolog og behandlingsansvarlig psykolog på en dagbehandlingsskole.
Pernille Strøbæk er psykolog og Ph.d. Pernille er leder af PPR i Børne- og Ungerådgivningscenteret i Høje-Taastrup kommune. Derudover er Pernille ekstern lektor ved Institut for Psykologi, Københavns Universitet, hvor hun underviser og vejleder i områder inden for socialpsykologi og kvalitative forskningsmetoder. Pernille har mere end 10 års erfaring med forskning og undervisning ved universitetet og har udgivet en række videnskabelige publikationer, rapporter, bogkapitler. Hun har derudover haft opgaver som selvstændig psykolog, som faglig koordinator, studieleder og som repræsentant i forskellige tænketanke og råd.
Formål
Formålet med kurset er:
Jannis undervisning vil specifikt tage udgangspunkt i eksempler i litteratur og viden fra et anvendt perspektiv indenfor børne- og ungeområdet. Selvom du ikke arbejder med børn og unge, kan du dog alligevel godt følge kurset. Underviseren vil i undervisningen gøre brug af eksempler fra egen praksis og forskning.
Læringsmål:
Efter kurset er du i stand til (færdigheder)
Det bliver prioriteret i undervisningen, at du får hjælp til at få startet op på din egen opgave til forskningsmodulet.
Målgruppe
Kurset henvender sig til alle psykologer der er i gang med specialistuddannelsen. Der vil være fokus på eget projekt som del af undervisningen. Dog kan du også tage kurset, selvom du allerede har fået godkendt din forskningsopgave. I undervisningen vil der primært være eksempler fra anvendt forskning omhandlende børn og unge. Selvom du ikke arbejder med børn og unge, kan du dog alligevel godt følge kurset da eksemplerne udelukkende illustrerer eksempler fra forskning.
Undervisningsform
Undervisningen vil variere mellem oplæg, diskussioner og gruppearbejde. Derudover vil der sættes tid af til hjælp til litteratursøgning som del af undervisningen.
Temaer i kurset
Forberedelse/ mellem kursusdage
Da en del af undervisningen har fokus på at hjælpe dig med at komme i gang med dit eget projekt, bedes du før første kursusdag have forberedt følgende (udførlig beskrivelse tilsendes deltagerne ca. tre uger før første kursusdag):
Efter kurset
Vejledning kan tilkøbes til kurset af underviserne direkte (og udenom Dansk Psykolog Forening). Der udbydes den skrabede pakke (en gange gruppevejledning, tre gange individuel vejledning, samt godkendelse af opgaven) eller den realistiske pakke af (en gange gruppevejledning, fem gange individuel vejledning, samt godkendelse af opgaven). Første vejledningsgang foregår i en gruppe med individuel vejledning og generelle besvarelser af spørgsmål, mens de resterende vejledninger foregår individuelt. Hver vejledning består af 15 minutters forberedelse samt 45 minutters vejledning. Vejledning finder sted på datoer der præsenteres på første kursusdag, eller på andre dage der aftales med vejlederen. Venligst skriv til janni@boernepsykologi.dk vedr. specifikke aftaler vedr. tidspunkt og betaling.
Litteratur
Det er besluttet, at der ikke er noget obligatorisk litteratur, som I skal have læst i forbindelse med kurset. Vurderingen er, at deltagerne får mest muligt udbytte af kurset, hvis deltagerne bruger energi på at forberede sig og komme godt i gang med egne forskningsprojekter i stedet. Vi anbefaler, at du læser en af de tidligere godkendte opgaver, som vi gør tilgængelige for dig på kurset.
Relevante artikler vil blive nævnt undervejs i undervisningen og udvalgte artikler vil blive tilgængelige i Mit DP.
Godkendt til
Kurset er godkendt til alle specialistuddannelser: 4.0. Forskningsmodulet, 18 timer.
19. janaur 2023
Torsdag 2. marts - fredag 3. marts samt onsdag 22. marts 2023.
Alle dagene holdes fra 9.00-16.00.
Varighed 18 timer
Virtuel afholdelse via zoom