COVID-19: Psykologer haste-indfører video- og telefonbehandling til borgere

 I

Dansk Psykolog Forening og Danske Regioner har netop indgået en midlertidig aftale om, at privatpraktiserende psykologer med ydernummer nu kan tilbyde konsultationer og behandling per telefon og video til borgere, der har brug for psykologbistand. Det sker for at begrænse smittespredning af COVID-19

Selvom Danmark står i Corona-krisens tegn, er der stadig masser af borgere, der har brug for psykologhjælp eller måske har aftaler med en psykolog booket i kalenderen. De har nu fået mulighed for at få behandling via video eller telefon, så de ikke behøver møde op hos psykologen. Dermed kan både borgere og psykologer være med til at bremse smittespredningen af COVID-19 i befolkningen.

Det har frem til nu været sådan, at psykologer med ydernummer kun måtte tilbyde videokonsultation, når de selv befandt sig på klinikadressen – og at den første konsultation med en borger som udgangspunkt ikke måtte foregå over video, men kun ved at borgeren fysisk mødte op i psykologklinikken.

De krav er nu blevet fjernet midlertidigt i en ny haste-aftale, som Dansk Psykolog Forening og Danske Regioner lavede i går på grund af COVID-19.

Nu kan alle konsultationer foregå på video og på telefon, når psykologen vurderer det fagligt relevant og muligt i forhold til den enkelte klient, ligesom psykologen kan sidde hjemmefra og hjælpe klienter. Psykologen skal dog fortsat sikre, at gældende regler om databeskyttelse naturligvis overholdes i forbindelse med videokonsultation.

– Vi er glade for, at det er lykkes at få en ny aftale i stand så hurtigt, for i den nuværende situation er det vigtigt, at vi alle følger myndighedernes anbefalinger om at gøre hver vores for at begrænse spredningen af COVID-19-smitten, så vores sundhedssystem ikke bliver overbelastet, siger Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening.

– Med den nye løsning kan både borgere og psykologer føle sig trygge, samtidig med at vi sikrer, at de mennesker, der har brug for psykologbehandling, kan få det, også selvom de selv eller deres psykolog fx er i karantæne eller i en situation, hvor det er bedst at holde sig hjemme, siger hun.

Dansk Psykolog Forening opfordrer også til, at man følger myndighedernes anbefalinger tæt og tager de nødvendige forholdsregler som følge af den aktuelle situation med COVID-19-pandemien.

Myndighedernes anbefalinger udvikler sig løbende, og du kan følge med på hjemmesiden www.coronasmitte.dk
Her er der bl.a. information om, hvordan man skal forholde sig, hvis man får symptomer på COVID-19 og gode råd til at forebygge smittespredning.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge