COVID-19: Stor interesse for psykologernes nye Corona-ekspertpanel

 I

Psykologer fra hele Danmark står klar til at bidrage med deres ekspertise og faglighed, når det gælder den nuværende kritiske situation i Danmark, som er opstået i kølvandet på den globale COVID-19-pandemi.

Det viser den overvældende interesse for Dansk Psykolog Forenings nye haste-initiativ med at etablere et midlertidigt Corona-panel af psykologer, der har særlig ekspertise inden for krise- og katastrofepsykologi, pandemier, beredskab og lignede områder.

I løbet af få dage er henvendelserne strømmet ind med gode bud på hvilke psykologer, der skal sidde i ekspertpanelet.

I alt 69 kandidater fra hele landet er blevet foreslået. De kommer fra en bred vifte af specialer og områder lige fra fx krisepsykologi til børnepsykologi og dækker kandidater fra en række professioner fra forskere over sundhedspsykologer til selvstændige psykologer.

Psykologfaglig ekspertviden nødvendig
– Vi er rigtig glade for den store interesse og vil gerne takke alle, der enten har stillet sig selv til rådighed for at sidde i panelet, eller har foreslået andre, de mener vil kunne bidrage til panelet og dets arbejde, siger Nikolai Cerisier Roitmann, næstformand i Dansk Psykolog Forening.

Det er formandsskabet i Dansk Psykolog Forening, dvs. formanden og næstformanden, der sammen står bag det nye initiativ.

Også Eva Secher Mathiasen, formand i Dansk Psykolog Forening, er meget glad for, hvordan psykologerne har taget imod initiativet.

– Der er hårdt brug for psykologfaglig ekspertviden i den kritiske situation, vi alle befinder os i, hvor der er stor bekymring i befolkningen og mange spørgsmål fra offentligheden i øvrigt, siger Eva Secher Mathiasen.

Initiativet blev sat i søen i fredags, og deadline for at indstille kandidater til panelet var i går søndag. Nu vil psykologforeningens formandskab gennemgå kandidatlisten, og et panel kan være klar om kort tid.

Flere opgaver
Det kommende Corona-ekspertpanel vil få flere opgaver.

Medlemmernes ekspertviden, erfaring og kompetencer kan bruges i offentligheden – fx i pressen – eller i forhold til samarbejdspartnere. Dansk Psykolog Forening vil derudover også gøre brug for deres ekspertise for at følge situationen tæt og have løbende indblik i, hvordan krisen udvikler sig, og psykologer bruges rundt i landet.

Panelet er midlertidigt, og vil bestå så længe, det er nødvendigt, og arbejdsmøder vil foregå online.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge