Dans og demens

 I

“HAPPY END er en poetisk og empatisk undersøgelse foretaget af dansere og ældre beboere på plejehjem i Norden. Dans gør det tydeligt, at kropshukommelsen er stærkere end den kognitive hukommelse. Mennesker med demens kan ikke huske, hvad de er med i, mens deres kroppe kan huske bevægelserne”. Sådan beskriver gruppen “NextDoor Project” deres kunstneriske undersøgelse af alderdom i Norden.

HappyEnd2

HAPPY END på plejehjemmet Sóltún i Reykjavik. Foto: Per Morten Abrahamsen

Gruppen inviterer til forestilling, udstilling og kaffebord den 22. – 25. september på SLOTTET, Agnes Henningsens vej 7 i De Gamles By i København (torsdag og fredag kl. 17, lørdag og søndag kl. 15).

Forestillingen varer en time, og billetten giver også adgang til fotoudstilling af kunstfotografen Per Morten Abrahamsen, der har fulgt projektet.

Medlemmer af Dansk Psykolog Forening får særpris er 85 kr. (normalpris 125 kr.). Klik her, klik på “billetter” og vælg derefter ”særpris” i højre kolonne.

“Metoden har inspireret plejehjemspersonalet og bringer livsgnisten frem hos de ældre, der oplever nærhed, empati og en inderlig glæde ved at kunne udtrykke sig gennem deres krop”.

Læs mere om projektet her.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge