Danskere valfarter til psykolog

 I

På fem år har 35.000 flere danskere med angst og depression fået psykologhjælp.

En ny opgørelse fra Danske Regioner viser, at der sidste år var 45.000 forbi psykologen i forhold til i 2008, da ordningen trådte i kraft, hvor 9.600 fik psykologhjælp mod lette til moderate angst- og depressionslidelser.

Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening, siger til Politiken, at de mange flere henvisninger er udtryk for, at det langsomt er ved at lykkes at afstigmatisere psykisk lidelse, og at holdningen til psykologhjælp i dag heldigvis er meget anderledes end for 30 år siden.

Ulla Astman (S), formand for Danske Regioners sundhedsudvalg, siger, at det viser, at der var behov for ordningen og for at den blev udvidet:

– Ordningen er med til at hjælpe mange til hurtigt at vende tilbage til arbejdsmarkedet og til et godt liv. Det viser, at der i forbindelse med angst og depression er behov for at sætte lidt mere massivt ind, end vi har gjort. Vi har nok haft lidt for meget fokus på sygehusområdet, også på grund af pressede ressourcer. Så det har været en overset gruppe, det har vi nu rådet bod på, siger hun til Politiken.

Politiken, 28. marts 2014

Læs hele artiklen her.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge