FAQ

Hvorfor er det vigtigt at være medlem af en fagforening?

Din fagforening arbejder for at fremme dine og dine fagfællers interesser inden for uddannelse, løn og arbejdsvilkår. Den styrker din faglige identitet og sikrer dig rådgivning og hjælp, hvis du møder uforudsete problemer i dit arbejdsliv.

Hvorfor skal jeg være med i lige Dansk Psykolog Forening?

Dansk Psykolog Forening er den eneste organisation, som er optaget af og har stor viden om psykologernes vilkår og deres funktion i samfundet. Vi arbejder for at fremme psykologernes interesser og påvirke beslutningstagere til gavn for psykologerne og for borgerne.

Dansk Psykolog Forening dækker alle de områder, som psykologer gør karriere inden for, og kan hjælpe dig med karriere- og etikrådgivning. Vi hjælper dig også videre, hvis du ønsker autorisation, videreuddannelse eller specialisering.

Hvad får jeg som studerende ud af at være med i Dansk Psykolog Forening?

Allerede inden du bliver færdig som psykolog, kan du have gavn af at være med i foreningen.

Som medlem har du indflydelse på, hvordan psykologområdet skal udvikle sig, og du får vigtig information om psykologfaget og arbejdsmarkedet. Dit medlemskab giver dig mulighed for at netværke med andre psykologistuderende og psykologer og udvide din psykologfaglige viden. Alt sammen ruster dig til dit fremtidige arbejdsliv.

Vi lægger i Dansk Psykolog Forening særlig vægt på overgangen mellem studie­ og arbejdsliv. Vi holder løbende særlige arrangementer på alle fire universiteter med fokus på arbejdsmarkedet som nyuddannet psykolog.

Du kan læse mere om medlemsfordele her 

Hvad koster det at være medlem?

Det koster 96 kr. i kvartalet at være studentermedlem af Dansk Psykolog Forening.

Hvordan bliver jeg medlem af Studentersektionen i Dansk Psykolog Forening?

Du er automatisk medlem af Studentersektionen, når du er studerende og medlem af Dansk Psykolog Forening.

Bliv medlem af Dansk Psykolog Forening her

Hvor kan jeg se de arrangementer, som i udbyder?

Du kan enten se dem i kalenderen på denne side eller følge Dansk Psykolog Forening Studentersektions facebook side her, hvor alle arrangementer slås op som events.

Derudover hører vi meget gerne fra dig, hvis der er et bestemt arrangement, du godt kunne tænke dig DPS afholder.

Hvordan kan jeg blive aktiv i Studentersektionen?

Du har mulighed for at blive aktiv i en af de fire delstyrelser i de fire studiebyer; København, Odense, Aarhus og Aalborg. Dette gør du ved at komme til den årlige generalforsamling. Her kan du opstille til posterne som aktivt medlem, kasserer, næstformand eller formand. Der er syv pladser i hver delstyrelse, så sikkert også en plads til dig.

Efter hver generalforsamlingen afholdes et konstituerende landsmøde, hvor du har mulighed for at stille op, som repræsentant for Studentersektionen i en række udvalg i Dansk Psykolog Forening eller som repræsentant i Europa.

Hvor kan jeg finde oplysninger om arbejdsvilkår ifm. frivilligt arbejde?

Dansk Psykolog Forening (DP) har udarbejdet en pjece om frivilligt arbejde, hvori DP beskriver nogle af de problemstillinger, der kan opstå i arbejdsvilkårene og -miljøet ved frivilligt arbejde.

Pjecen kan læses her.

Hvad adskiller en fagforening og en A-kasse?

En fagforening beskæftiger sig med arbejds- og lønvilkår, når du er i arbejde. En A-kasse derimod har til formål at arbejde med beskæftigelse og arbejdsmarkedet, og sikrer dig bl.a. dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Dansk Psykolog Forening har samarbejde med Akademikernes A-kasse, som du under din studietid, hvis du er under 30, kan være gratis medlem af. Du kan tilmelde dig her

Tal viser, at den største ledighed blandt psykologer hos nyuddannede. Det er derfor vigtig, at du med dig ind i en A-kasse.

Blev dit spørgsmål ikke besvaret? Så er du velkommen til at kontakte DPS.

Send en mail til os

Her kan du sende en besked til sekretariatet. Din mail sendes videre til en relevant medarbejder og du får svar så hurtigt som muligt.