DP indstiller kandidater til EFPA Awards

 I

Dansk Psykolog Forening er stolt over at have nomineret tre kompetente kandidater til tre forskellige priser, der uddeles ved EFPA’s (European Federation of Psychologists’ Association) 15. europæiske kongres for psykologi i Amsterdam. Kongressen afholdes den 11. – 14. juli 2017, og der gives priser til psykologer fra Europa, som har bidraget bemærkelsesværdigt til psykologien på forskellige parametre.

Dansk Psykolog Forening har indstillet Mia Skytte O’Toole, Niels Peter Rygaard og forskergruppen Con Amore, der har Dorthe Berntsen som centerleder til følgende priser:

Mia Skytte O’Toole er indstillet til Comenius Early Career Award
DP har sammen med Universitetssektionen indstillet Mia Skytte O’Toole til Comenius Early Career Award – en pris der uddeles til en ung psykolog, der i en tidlig alder har bidraget på original vis til udviklingen af psykologiens forskningsfaglige eller praksisorienterede felter.

Mia har i en alder af 32 år opnået en stilling som lektor på Aarhus Universitet samt en klinisk autorisation fra Psykolognævnet. Mia har specielt med sin indsats i udviklingen af en ny terapeutisk tilgang gjort et originalt bidrag til psykologien, idet hun helt fra starten af sin karriere har bidraget til evidensbaseret udvikling af Emotion Regulation Therapy ved blandt andet at teste modellen i en dansk kontekst. Mia er en dygtig forsker med en lovende fremtid foran sig.

Niels Peter Rygaard er indstillet til Robert Roe Award
Niels Peter Rygaard har gennem hele sin karriere arbejdet med behandling af børn med tilknytningsproblemer. Han har en i den forbindelse udarbejdet et online, non-profit uddannelsesprogram i Fairstart Foundation til personalegrupper og ledere i tilknytningsbaseret omsorg. Uddannelsen udbydes nu, efter samarbejde med flere internationale forskere, på 12 forskellige sprog og har spredt sig til ulandene også. Fairstart Foundation vurderes at have uddannet plejepersonale til 25.000 børn og unge, der er afhængige af pleje fra det offentlige system eller NGO’er.

Niels Peter har gennem sit arbejde bidraget til at bringe psykologer fra hele Europa sammen om et projekt, der understreger, hvordan psykologi som disciplin kan føre til et bedre samfund. Derfor har Dansk Psykolog Forening og Selskabet Interkulturel Psykologi indstillet Niels Peter til Robert Roe Award.

Con Amore er indstillet til Aristotle Prize
Con Amore er en forskergruppe fra Aarhus Universitet, der med Dorthe Berntsen som centerleder, arbejder med selvbiografisk hukommelsesforskning. Gruppens forskning har bidraget til vigtig metodisk, konceptuel og teoretisk udvikling indenfor selvbiografisk hukommelse. Con Amore har blandt andet formået at forudsige aktiveringen af spontane, ufrivillige minder via manipulation, og har generelt gjort fund med ufrivillige minder, der er af stor betydning for arbejdet med depression og posttraumatisk stress syndrom.

Con Amore har gjort forskel internationalt. Ikke blot ved at levere interessante fund, som er af international relevans, men også ved at agere som mødested for forskere inden for selvbiografisk hukommelsesforskning fra hele verden. Derfor har DP sammen med Universitetssektionen valgt at indstille Con Amore til Aristotle Prisen.

Gå til EFPA’s 15. europæiske kongres for psykologi i Amsterdam her.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge