Eva Secher Mathiasen: Vi skal have en stærk stemme, også der hvor borgerne søger deres viden

 I

Hjemmesiden www.altompsykologi.dk er en succes hos borgerne, men mange psykologer kender den ikke, viser ny medlemsevaluering. Det skal der gøres noget ved, for psykologernes stemme er vigtig både for befolkningens viden om psykologi og for psykologernes placering i samfundet. Det siger Eva Secher Mathiasen i dette indlæg til medlemmerne

Danskerne søger viden på internettet som aldrig før. Særligt psykologiske emner og problemstillinger har stor interesse. Også indenfor de psykologiske problemstillinger kan det være lidt af en jungle at finde rundt i og vurdere informationerne på nettet, hvor mange, også uden psykologfaglig baggrund, stiller deres viden til rådighed. Herudover er psykologien på nettet også farvet af både meninger og forskning.

Det var alt sammen grunden til, at medlemmerne på Generalforsamlingen i 2016 besluttede at søsætte hjemmesiden www.altompsykologi.dk, hvor medlemmer af Dansk Psykolog Forening formidler psykologi til den brede befolkning. Vi har en særlig kompetent viden, som forsamlingen dengang var enige om skulle komme den brede befolkning til gode.

Artiklerne bliver læst, men psykologerne kender ikke siden
Her halvandet år efter at AOP gik i luften, er der nu over 100 psykologfaglige artikler på hjemmesiden. Den besøges ca. 50.000 gange om måneden, stadig flere besøger siden og artiklerne bliver læst af rigtig mange. Fx blev artiklen “Hvad er autisme og asperger” alene i april 2019 læst 8.258 gange og i hjemmesidens ret korte levetid er den allerede blevet læst 47.738 gange.

Men selv om det ikke har været svært at rekruttere skribenter til artikler, og selv om artiklerne læses, så viser seneste medlemsevaluering, at alt for mange medlemmer hverken kender AOP eller formålet med hjemmesiden. Det vil vi i den næste tid gøre noget ved blandt andet via teasere om nye artikler i Psykologernes Nyhedsbrev og på Facebook.

Vi skal formidle vores fag og viden
Som forening er vi mere end en blot en fagforening, der forhandler løn og vilkår. Vi er også en faglig forening, der ønsker at formidle vores fag og vores viden. At synliggøre psykologer og psykologisk viden skaber fokus på psykologernes kompetencer og kvalifikationer og det bidrager både til befolkningens viden og til psykologers placering i samfundet. Jeg mener, at vi skal have en stærk stemme, også der hvor befolkningen søger deres viden.

Brug AOP og kom gerne med flere emner
Måske du med dit psykologfaglige virke får lyst til at pege på mulige emner, der kunne bidrage til at psykologien er bredt repræsenteret? Hvis du ikke allerede har besøgt Altompsykologi.dk, så håber jeg, at du vil finde vej hertil. Kært barn har mange navne. Men AOP og Altompsykologi bor kun et sted, nemlig på www.altompsykologi.dk.
Du er velkommen til at kontakte vores nye psykologfaglige redaktør Helene Almind Jansen for at drøfte et nyt emne eller problemstilling.

Mange hilsner
Eva

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge