Etiske dilemmaer

Publiceret 01.03.2022

De fælles etiske principper skal først og fremmest støtte samarbejdet mellem psykologer indbyrdes og mellem psykologer og andre faggrupper. Komité for Etik udarbejder materialer til den etiske refleksion med udgangspunkt i relevante etiske dilemmaer. Find inspiration til samarbejde om etiske dilemmaer på arbejdspladsen, i supervision, netværk eller undervisningssammenhænge.

Fagetiske cases

Se de fagetiske cases der illustrerer psykologens rolle og forpligtelser. Alle cases er udviklet af Komité for Etik, og kan anvendes til samarbejde omkring etik i opgaveløsningen.

Fagetiske cases

Et barn i klemme

Artikel om en kompleks familiesag, hvor et samtaleforløb med en anbragt 12-årig pige, anvendes til at belyse flere fagetiske dilemmaer. Forfatter: Søren Willert (Komité for Etik)

Artikel (.pdf)

Spil om etiske dilemmaer

Print spillekortene og brug dem fx til at træne fælles etisk refleksion og til at diskutere dilemmaerne i en case eller en sag med kolleger. Kortene er udviklet af Komité for Etik.

Spillekort: Spil om etik

Debatindlæg: Etiske principper og etisk refleksion

Etiske dilemmaer er uundgåelige og opstår kontinuerligt. Og der er mange situationer både fagligt og ikke faglig, hvor der opstår behov for den etiske refleksion.

Læs debatindlægget

RÅDGIVNING fra DP's Komité for Etik


Har du spørgsmål eller søger du rådgivning om etik eller et etisk dilemma?
(Rådgivningen er for medlemmer af Dansk Psykolog Forening)

Telefonrådgivning onsdage og torsdage kl. 8:00 – 9:00 | Tlf.: 92 44 94 81
Eller skriv en mail:

Kontakt rådgivningen om etik