Flere psykologjob, svagt stigende ledighed

 I

Inden for det sidste år er antallet af psykologer i arbejde steget med 6,8 procent. Det svarer til en vækst i antallet af psykologer i job på 373. Men da antallet af psykologer i samme periode er steget med 7,3 procent, er ledigheden desværre svagt stigende med en nuværende ledighedsprocent på 4,1 blandt alle psykologer.

Psykologernes ledighed ligger dog stadig under den generelle akademiske ledighed, der er på 4,3 procent, og selv om ledigheden altså steg svagt i januar 2015, ligger psykologernes ledighed stadig lavere end de sidste to år. Samtidig er vurderingen, at psykologernes ledighed vil falde yderligere, da jobvæksten forventes at forsætte og gøre indhug i antallet af ledige.

Når det handler om de nyuddannede, så er dimittendledigheden lige nu på 27,6 procent, men allerede efter det første år som kandidat er tallet nede på 8,8 procent. Det tyder på, at arbejdsmarkedet kan optage de nye kandidater, selv om vejen til det første job stadig er en udfordring. Forløbelig ser det dog positivt ud med tallene for januar 2015, og den positive udvikling forventes at fortsætte i løbet 2015.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge