Folkemøde med fokus på mental sundhed

 I

Dansk Psykolog Forening deltog i årets Folkemøde på Bornholm, hvor danskernes mentale sundhed var højt på dagsordenen

Tekst og fotos af Anne Randby Toft

Tre solbeskinnede dage med debat, og mange mennesker der delte både deres egne erfaringer og bud på løsninger. Sådan kan årets Folkemøde på Bornholm beskrives kort, for selv om emnerne kan være tunge, er Folkemødet i Allinges strandkant et sted hvor viden, erfaringer og løsninger deles i og nye samarbejder opstår.

Dansk Psykolog Forening deltog i en lang række debatter, hvor formand Eva Secher Mathiasen debatterede alt lige fra, hvordan vi forhindrer stress og skaber et bedre socialt og organisatorisk arbejdsmiljø, til hvordan vi sikrer en bedre psykiatri, til hvordan vi hjælper de mange unge, der i dag ikke får hjælp til selvskade.

Næstformand Merete Strømming blev bl.a. udfordret på sine talenter i computerspil, da hun sammen med en række andre sundhedsaktører skulle dyste i computerspillet Counter Strike og debattere positive og negative sider af børn og unges gaming-vaner.

Unge debatterede med i samtalesalon
Dansk Psykolog Forening afholdt samtalesalon om børn og unges stigende mistrivsel og skolevægring. En undersøgelse som Dansk Psykolog Forening lavede sidste år viser, at 60 pct. af de adspurgte PPR-psykologer svarer, at de vurderer, at skolevægring er stigende, og at især angst i (49 procent) og dernæst ADHD og autisme (29 procent) vurderes at være de hyppigste problemstillinger hos børn og unge i skolevægring.

Børns Vilkår, Headspace og tre unge fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DSG), Erhvervsskolernes ElevOrganisation og Danske Skoleelever debatterede med og kom med deres løsninger på, hvordan vi knækker kurven.

DR satte fokus på psykiske lidelser
Fredag aften var formand Eva Secher Mathiasen inviteret i DR Deadline studie i strandkanten til en snak om, hvordan psykiske lidelser som angst og depression er blevet folkesygdomme og DR satte fokus på om, vi blevet bedre til at opdage mistrivsel, eller om der er noget galt i måden, vi har indrettet os på?

Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening til Folkemøde. Video: Deadline, DR2, 14. juni 2019

Merete-Csgo-debat

Næstformand Merete Strømming dystede med andre sundhedsaktører i computerspillet Counter Strike.

samtalesalon-skolevaegring-unge-org-1

Dansk Psykolog Forening holdt samtalesalon med elevorganisationer om børn og unges stigende mistrivsel og skolevægring.

Debat-headspace-Eva-Schnoor-Nyrup

Debat “Kan det måles?” med Det Sociale Netværk

LMS-debat-eva

Debat om selvskade med Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade

LMS-debat-Marianne-og-Eva

Marianne fortalte om at mangle hjælp til selvskade

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge