Forebyggelsespakke til hospitalerne

 I

Vold er ikke kun slag, spark og knivstik – det kan også være trusler, mistænkeliggørelse eller ydmygelser. For ansatte på hospitaler er det en del af hverdagen at arbejde med mennesker, der på forskellig måde er i krise, fordi de er syge, fordi de skal vente, fordi de ikke forstår den behandling de skal igennem eller fordi de måske er uenig i den behandling, de bliver tilbudt. Nogle gange udvikler det sig til konflikter.

Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse tilbyder nu hospitalerne hjælp til at sikre en tryg arbejdsdag med færre og mindre alvorlige voldsepisoder. Det sker med en ny forebyggelsespakke. Med pakken følger en drejebog med inspiration til at gennemgå rutiner vedrørende voldsforebyggelse eller voldshåndtering; økonomisk støtte til at hyre en konsulent, der kan undervise i metoder til voldsforebyggelse samt hjælp til systematisk opsamling af viden og erfaringer. I pakken er inkluderet lønkompensation for op til 50 deltagere samt løn til en intern proceskonsulent, som står for at gennemføre forløbet.

Forløbet tager 4 – 9 måneder at gennemføre, og der åbnes for ansøgninger fra den 1. november 2015. Den endelige ansøgningfrist er 15. december 2014.

Læs mere i denne teaser og følg med på www.forebyggelsesfonden.dk.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge