Formand til KL’s Social- og Sundhedspolitisk Forum 2016

 I

Presseklip fra KL: Dansk Psykolog Forenings formand Eva Secher Mathiasen deltog 12. maj i KL’s Social- og Sundhedspolitisk Forum 2016, hvor hun debatterede danskernes robusthed med blandt andet Mai-Britt Iversen, der er medlem af KL’s Social- og Sundhedsudvalg, og formand for Dansk Psykiatrisk Selskab, Torsten Bjørn Jacobsen.

Debatten knyttede sig til tal præsenteret af Knud Juel, der er professor ved Statens Institut for Folkesundhed, som blandt andet viste, at kvinder oftere end mænd angiver, at de “ofte eller meget ofte er stressede eller nervøse”. Og at der fra 2010 til 2013 blandt kvinder i alderen 16-24 år er sket en stor stigning i antallet, der føler sig stressede eller nervøse.

Eva Secher Mathiasen sagde blandt andet:

– Jeg tror, det har meget at gøre med den måde, vi italesætter vores unge, og hvilke krav og hvilke rammer vi sætter for dem. De første tre år af livet betyder meget, så her skal vi sætte ind. Og så betyder det også meget, hvordan vi indretter vores arbejdsmarked. Vi ser til stadighed, at folk går ned med stress. Alligevel har vi stadig et arbejdsmarked, hvor folk går ned med stress. Vi er nødt til at holde op med at producere og reproducere borgere, der har brug for dyre velfærdsydelser.

Læs hele artiklen på kl.dk her.

 

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge