Fremdriftsreform giver dårligere psykologer

 I

Presseklip: Flere fagforeninger har allerede taget stilling til reformen. Ifølge Studenterrådet (Kbh. Universitet) kritiserer Dansk Psykolog Forening reformen og mener, at den vil resultere i dårligere psykologer. Også Dansk Magisterforening har lovet at støtte Studenterrådets demonstration på Frue Plads på onsdag.

Det skriver Universitetsavisen på Københavns Universitet, hvor både studerende og ansatte i torsdags var mødt op til stormøde, da det Samfundsvidenskabelige Fakultet drøftede betydningen af ny studiefremdriftsreform – og muligheden for at gøre oprør.

På mødet talte en studievejleder, en lektor og et hold instruktorer (studenterundervisere). Og  videnskabeligt personale og administration sad side om side med de studerende, der ifølge Universitetsavisen fyldte både trapper og vindueskarme i det fyldte auditorium, der har 300 siddepladser.

Ph.d. og lektor i psykologi Torben Bechmann kaldte reformen vanvittig og er bl.a. citeret for at opfordre til oprør:

– Det kommer til at gå ud over de studerende, administrationen og instruktorerne. Men mest synd er det for Danmark. Det her initiativ handler om konkurrence – globalt og lokalt. Og i konkurrence er der altid en vinder og en taber. Jeg tror ikke på, I kan vinde alle sammen. Den eneste vej ud er samarbejde. I må stå i fælles flok og gøre oprør mod det her, lød hans opfordring til de studerende.

Også fakultetets studievejledning er utilfredse med den forhastede reform.

– Alle de planer, vi allerede har lagt, er faktisk ligegyldige. De studieplaner, vi har lavet så sent som i onsdags, gælder ikke længere,« sagde studievejleder Kristine Føge Jensen fra talerstolen.

Hun mener, at reformen giver studievejlederne urimelige arbejdsvilkår, og hun har sammen med 11 andre studievejledere kontaktet deres fagforening.

Studenterrepræsentanterne i KU’s Uddannelsesstrategiske Råd (KUUR) har præsenteret et skriftligt forslag til en alternativ implementering af studiefremdriftsreformen.

Læs hele artiklen “Ansatte støtter studenteroprør på SAMF-stormøde

Uni-avisen, 21. november 2013.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge