Giv psykiatrien en central plads i finansloven

 I

Debat på Altinget: Vi har ikke råd til ikke at investere i forebyggelsen af psykiske problemer. Psykiatrien bør derfor have en central plads i satspuljeaftalen på sundhedsområdet, mener formand for PsykiatriNetværket Mogens Seider.

Mogens Seider refererer i sit debatindlæg til en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen, der har opgjort, at angst, depression og skizofreni tilsammen koster samfundet 17,4 milliarder kroner om året i tabte produktionsomkostninger. Oveni det kommer udgifter til medicin, behandling og til andre psykiske sygdomme. Det undrer derfor Mogens Seider, at psykiatrien ikke bliver prioriteret:

– Det til trods havde psykiatrien ikke en central plads på den netop indgåede satspuleaftale på sundhedsområdet, hvor midler til ældre og demente, sundhedsudgifter, der plejer at ligge på finansloven, stod øverst, mens psykisk sårbare og andre socialt udsatte fik mindre bevillinger, skriver han i debatindlægget.

Der er dog ifølge Mogens Seider stadig håb forude, da finanslovsforhandlingerne endnu ikke er afsluttet. Og han håber på, at der vil komme fokus på, hvordan vi skaber lighed i sundhedssystemet og udligner de regionale forskelle.

Mogens Seider sender Altingets sundhedsstafet videre til formand for Dansk Psykolog Forening Eva Secher Mathiasen.

Læs hele hans debatindlæg her.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge