Har du har kendskab til Grønland og testområdet?

Publiceret 08.01.2025 Af nyhedsredaktionen

Udpegning til VISO: Er du psykolog med grønlandsk baggrund eller med stort kendskab til den grønlandske kultur? VISO har rakt ud til Dansk Psykolog Forening, da de har fået opgaven med at bistå de danske kommuner med rådgivning i sager med familier med grønlandsk baggrund.

Fra Dansk Psykolog Forenings side ønsker vi at gøre opmærksom på denne mulighed for at bistå VISO i det vigtige arbejde med at rådgive både myndighedsniveauet og i konkrete forløb/sager. Du vil indgå i en tværfaglig arbejdsgruppe, som samarbejder om at rådgive under VISO.

VISO efterspørger særligt dig, der kan sætte kryds ved én eller flere af kompetencer:

  • Grønlandsk baggrund og/eller et særligt kendskab til den grønlandske kultur, f.eks. grundet grønlandsk ophav eller bosættelse på Grønland
  • Arbejder som psykolog f.eks. med forældrekompetenceundersøgelser, tilknytningsundersøgelser eller på børneområdet generelt
  • Besidder særlig viden om kulturtilpasning indenfor det børnesagkyndige område

Rådgivningsarbejdet er lønnet efter VISO’s takster.

Hvis dette har din interesse, så skriv til VISO snarest muligt, mail: ral@sbst.dk med dine kontaktoplysninger og et kort oprids af din baggrund og kvalifikationer.

Læs mere om VISO’s rådgivningsopgave

VISO’s opdrag

Den særlige enhed skal rådgive sagsbehandlere i danske kommuner i konkrete anbringelsessager og forløb forud herfor, samt generelt oplyse kommunerne om grønlandske forhold og kultur. VISO skal gøre brug af grønlandsktalende psykologer eller psykologer med grønlandsk baggrund, og andre relevante fagfolk kan evt. inddrages, hvor det er relevant. I det omfang, det ikke er muligt at rekruttere grønlandske eller grønlandsk talende personer, skal der anvendes personer med indgående kendskab til grønlandsk kultur.

Det er tanken, at den særlige enhed skal stå til rådighed for danske kommuner i sager med familier med grønlandsk baggrund, og skal kunne bistå i sagsbehandlingen med viden og forståelse om grønlandsk sprog og kultur, og hvordan dette kommer til udtryk i familierelationer. Dette gælder både for kommunernes generelle sagsbehandling med familier med grønlandsk baggrund og i enkeltsager med familier med grønlandsk baggrund.

Tidshorisonten er som udgangspunkt 3 år.