Hjælp med at forbedre det psykiske arbejdsmiljø

 I

Hvornår trives vi på arbejdet? Og hvad gør, at vi bliver stressede? Det kan du hjælpe med at afdække ved at deltage i ny stor arbejdsmiljøundersøgelse, som Akademikerne, Dansk Psykolog Forening og de øvrige 24 akademiske medlemsorganisationer står bag.

De akademiske fagforeninger oplever flere henvendelser fra medlemmer, der har udfordringer med det psykiske arbejdsmiljø. Arbejdsmarkedet stiller stadig nye krav til højtuddannede medarbejdere, og den digitale udvikling foregår i rivende hast. Det er bare nogle af de tendenser, Akademikerne ønsker at få afdækket konsekvenserne af i den nye undersøgelse.

Spørgeskemaundersøgelsen sendes ud til over 70.000 medlemmer i de i alt 25 akademiske fagforeninger, som Akademikerne repræsenterer. Det er første gang, der laves en så stor undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø blandt akademikere i Danmark.

I undersøgelsen ønsker Akademikerne både at se på, hvad der skaber et godt og hvad der skaber et dårligt psykisk arbejdsmiljø. For at kunne forbedre det psykiske arbejdsmiljø er der behov for viden om, hvad der virker.

Hold øje med din mailboks i dagene omkring den 19. august, hvor undersøgelsen udsendes som elektronisk spørgeskema. Det er vigtigt med en høj svarprocent. Vi opfordrerderfor medlemmerne til at holde øje med deres mailboks i disse dage og give os deres besvarelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge