Hjælp til psykisk syge børn

 I

Presseklip: SF vil have 50 millioner kroner årligt på finansloven til bedre psykologhjælp til børn med blandt andet angst og depressioner, som ikke er syge nok til den etablerede psykiatri. Enhedslisten bakker op. S-ordfører er positiv. Det skriver Jydske Vestkysten:

“Fagfolk og patientforeninger har for længst slået alarm over manglende hjælp til børn med psykiske problemer – børn, der befinder sig i »gråzonen«, hvor de er for raske til den etablerede børnepsykiatri og indlæggelser, men for syge til en hverdag med skole, familie og socialt liv. (…) Ifølge Dansk Psykologforening viser opgørelser, at fem-ti procent af børnene i en ungdomsårgang lider af psykiske vanskeligheder i en sådan grad, at det kan få indflydelse på deres udvikling. Andre tal taler også deres tydelige sprog – i 1999 fik cirka 500 børn i alderen 0-14 år antidepressiv medicin, mens tallet i 2010 var mere end tredoblet til cirka 1.700 børn”.

Formand for Dansk Psykologforening Eva Secher Mathiasen siger til Jydske Vestkysten, at “presset på regionernes børne- og ungepsykiatri i dag er »unødig højt«, både fordi nogle børn, der egentlig ville kunne behandles ude i kommunerne, bliver sendt videre til psykiatrien, og fordi andre børn ikke bliver behandlet i tide, og deres tilstand derfor forværres”.

– Man griber ikke tidligt nok ind, så børnene når at blive så syge, at de har et behov for en psykiatrisk indsats. Vi får også mange tilbagemeldinger fra vores medlemmer, der identificerer et behov for behandling hos et barn, men kommunerne handler ikke på psykologernes anbefaling. Man kan sammenligne det med, at en læge diagnosticerer et brækket ben, anbefaler at det kommer i gips, men så griber myndighederne ind og siger, at det bare skal gås væk,« siger hun.

Se hele artiklen her.

Jydske Vestkysten, 6. oktober 2014

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge