Hvad går kontingentet til og hvorfor er det så stort?

 I

Overskriften her er eksempel på et spørgsmål, som medlemmer – selvfølgelig – jævnligt stiller. Det ligger mig meget på sinde, at der er åbenhed omkring foreningens budget, regnskab og dispositioner i almindelighed, sådan at man som medlem – og dermed medejer af foreningen – kan få indsigt i, hvordan pengene bruges.

Det korte svar er, at det er Generalforsamlingen (GF), der vedtager budgettet for den kommende periode og i den forbindelse besluttes også kontingentets størrelse. Ligeså er det også GF, der vedtager Arbejdsprogrammet for perioden og foretager eventuelle justeringer i vedtægterne.

GF afholdes hvert 3. år. Sidste gang i marts 2018, hvor mere end 500 medlemmer deltog. Næste gang er i 2021. Alle medlemmer har adgang til GF, som er foreningens øverste myndighed. Efter en generalforsamling vælges ved urafstemning en formand og bestyrelse, som har til opgave at forvalte foreningen i overensstemmelse med generalforsamlingens beslutninger, indtil generalforsamlingen mødes næste gang.

Læs mere om hvad pengene går til og DP sammenlignet med andre fagforeninger her.

Jeg håber det vil bidrage til dels afklaring af de stillede spørgsmål og dels et bedre indblik i økonomien bag DP’s aktiviteter.

Hvis der er flere spørgsmål, så send dem ind til os, så vi kan svare – det er jeres penge.

Med venlig hilsen,
Evas Secher Mathiasen, formand DP

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge