I den offentlige debat bliver vi talt til som myrer

 I

Presseklip: Berlingskes POLITIKO har bedt fire eksperter fortælle om danskernes udfordringer i forhold til arbejdsliv, psykisk velbefindende, sprog og tro her i en valgtid. Eva Secher Mathiasen efterlyser højere ambitioner for danskernes trivsel.

Formand for Dansk Psykolog Forening Eva Secher Mathiasen glæder sig i artiklen over, at langt de fleste danskere heldigvis har det godt. Hun gør dog samtidig opmærksom på, at ca. en million danskere vil opleve en angstlidelse, lige så mange vil opleve en depression og at mange har stress og er sygemeldte. Derfor efterlyser hun en valgkamp, der handler om at bedre danskernes trivsel.

– Valgkampen handler om konkurrencestat og kontanthjælpsloft. Den burde handle om, hvordan flest mulige mennesker får det godt. At være hurtig og effektiv er ikke et mål i sig selv.

– I den offentlige debat bliver vi talt til som myrer, hvor vi skal arbejde hurtigere og mere effektivt og udvikle kompetencer. Men til og for hvem? Det burde handle om, hvordan man laver det bedste samfund, siger Eva Secher Mathiasen blandt andet i artiklen.

Læs hele artiklen her.

POLITIKO, den 12. juni 2015

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge