Invester i børnene – de er vores vigtigste råstof

 I

Debat på Jyllands-Posten:

– Børn har brug for voksne – forældre, lærere, fodboldtrænere, politikere – der tror på dem. Som griber dem, når det går galt, og lader dem være børn, mens de er det.

Sådan lød det i går fra formand for Dansk Psykolog Forening Eva Secher Mathiasen, direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjelddahl, generalsekretær i Red Barnet Mimi Jakobsen, formand for Bedre Psykiatri Birgit Elgaard, næstformand i Socialrådgiverne Niels Christian Barkholt og formand for BUPL Elisa Bergmann i et fælles debatindlæg på Jyllands-Posten.

I debatindlægget opfordrer de til, at børn bliver talt om som en ressource og en skat i samfundet, som voksne sammen skal tage vare på:

– Vi har brug for børn, der tror på sig selv, som har lyst til at finde på, til at blive bedre, som har mod, og som ønsker at lære af deres erfaringer. Hvis det skal lykkes, har vi brug for politikere med store børnepolitiske ambitioner, der tager højde for de behov, børn har, mens de udvikler sig. Det er ambitioner, der ikke kun rimer på præstationer, men også handler om trivsel – for alle børn, skriver de i debatindlægget.

Læs hele indlægget her.

 

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge