Kamilla Turgeman er medlem nr. 10.000

 I

Onsdag den 14. september 2016 fik Dansk Psykolog Forening sit medlem nr. 10.000. Med et klik på foreningens hjemmeside blev psykologistuderende Kamilla Turgeman samtidig medlem af en af foreningens største sektioner: studentersektionen. Begivenheden blev fejret i Stockholmsgade den 1. november 2016.

Af Nana Lykke, webredaktør. Fotos: Nina Lemvigh Müller

Midt i efterårsferien modtog Kamilla en mail fra DP:
”Kære Kamilla Turgeman. Vi er i Dansk Psykolog Forening utroligt glade for at kunne byde dig ganske særligt velkommen i foreningen, idet du med din indmeldelse i foreningen den 14. september 2016 blev vores medlem nr. 10.000. Vi vil gerne invitere dig til psykologernes hus i Stockholmsgade 27 på Østerbro i København, hvor vores formand Eva Secher Mathiasen m.fl. rigtig gerne vil møde dig, servere et glas bobler og overrække en stor buket blomster og et gavekort på 2.500 kr. til dig til brug i nærmeste Uniboglade”.

Kamilla befandt sig på ferie i udlandet og skrev tilbage: ”Hold da op, sikken en mail at få på sådan en højhellig onsdag:)”.

Eva Secher Mathiasen ønsker medlem nr. 10.000 Kamilla Turgeman og foreningen tillykke ved en lille sammenkomst på formandskontoret den 1. november 2016.

Med sin indmeldelse i Dansk Psykolog Forening blev Kamilla også automatisk medlem af foreningens studentersektion, der efter en intensiv rekrutteringsindsats siden 2010, nu er foreningens næststørste sektion med i alt 1.710 medlemmer. Hun meldte sig ind, fordi hun er færdiguddannet til sommer og snart skal ud på arbejdsmarkedet.

– Jeg tænkte, at det kunne være en rigtig god idé, så jeg kan få råd og vejledning, hvis jeg kommer i en situation, hvor jeg får brug for det. Det kunne jo også være, at Dansk Psykolog Forening kan tilbyde nogle spændende kurser eller foredrag, så læreprocessen bliver holdt i gang, når jeg er færdig.

Startede som model
Når Kamilla efter planen bliver psykolog fra Syddansk Universitet til sommer, er hun 39 år gammel og har tre år på HF og fem års studier på psykologi bag sig. Men hendes arbejdsliv startede allerede, da hun som 16 årig rejste alene til udlandet for at arbejde som model. I 14 år har hun haft faste baser i New York og London, mens hun fløj ind til ”fotoshootings” i lande som Japan og Brasilien. Og hun sluttede modelkarrieren i Tel Aviv, hvor hun boede nogle år med sin daværende mand, indtil hun som 30-årig blev skilt, vendte hjem til Odense med datteren Uma på et år og med stor lyst til at kaste sig over bøgerne i stedet.

– Jeg var hamrende nervøs, da jeg startede i skole, om jeg nu kunne finde ud ad det, men da det ene 12-tal efter det andet begyndte at rulle ind på HF, fik jeg et kick af det, og psykologi fik jeg blandt andet smag for efter at have haft det som valgfag, fortæller Kamilla Turgeman.

Mødet med formanden
Den historie blev der dog ikke talt om, da Kamilla den 1. november mødtes med Eva Secher Mathiasen og et par andre repræsentanter fra sekretariatet til bobler, chokoladeovertrukne abrikoser og festligholdelse på formandskontoret. Her var emnerne praktikpladsen hos Tidens Psykologer i Odense, det stigende behov for psykologer og ønsket om at gøre en forskel på arbejdspladser med ondt i arbejdsmiljøet.

Den efterfølgende tur i Østre Anlæg tog Eva og Kamilla alene. Eva løftede bagefter lidt af sløret for samtalen i anlægget:

– Vi talte om faget, om borgerne som modtagere af vores ydelser, om virksomhedernes behov for god rådgivning, om psykisk arbejdsmiljø og om hvor vigtigt det er, at psykologerne har gode rammer for deres arbejde.

– Vi talte også om, at det kan være en udfordring at sikre kvalitet, kompetenceudvikling og at holde sig opdateret med ny viden, hvis man lader priserne falde i liberalt erhverv og ikke har råd til at komme på kursus eller i supervision, eller hvis de offentlige arbejdsgivere ikke prioriterer faglig udvikling.

10.000 medlemmer er historisk

Eva var rigtig glad for mødet med Kamilla:

– Jeg mødte et fagligt nysgerrigt og engageret medlem, som reflekterede over professionen, kvaliteten af vores arbejde og det arbejdsmarked, som psykologerne har. Et medlem, som har været modig i sine valg gennem tilværelsen og som har mange kulturelle og beskæftigelsesmæssige erfaringer med sig fra tiden før studiet. Og nu er vi 10.000 medlemmer. Det er historisk og jo flere vi er, jo stærkere er vi sammen, sagde Eva.

Også Eva havde gjort indtryk på Kamilla:

– Hun var utroligt rar og inspirerende at være sammen med, og jeg gik derfra med en titel på en bog, jeg vil læse, og steder at kontakte for at opsøge data til mit speciale. Man kan virkelig mærke, at hun brænder for det hun laver, og er knivskarp til det.

Job og videreuddannelse

Kamillas drømmejob er at blive hyret ind som ekstern konsulent til projekter i virksomheder, hvor den er gal med medarbejdertrivslen. Alternativt kunne hun tænke sig at arbejde i en privat praksis. Hun kommer i hvert fald ud i et samfund, hvor beskæftigelsesmulighederne for psykologerne er mange.

Lige nu er der 10.284 psykologer i Dansk Psykolog Forening, og der er 8.500 erhvervsaktive psykologer. Arbejdsløsheden er relativt lav på 5,9 procent og i Region Syd er der flere ledige job til psykologer end i de øvrige regioner. Kamilla må dog som psykologer i hele landet indstille sig på, at der i den første periode efter dimissionen er mange, der kæmper om jobbene. De fleste får heldigvis job efter et halvt år, lyder det fra DP’s chefkonsulent Niels Kjeldsen.

På efteruddannelsesfronten anbefaler DP’s karriere- og kompetenceafdeling Kamilla at følge med i Psykologforeningens kursuskalender, hvor der løbende opslås nye kurser.
Særligt for Kamilla og andre, der er tæt på kandidatgraden, er der lige nu mulighed for at tilmelde sig et kursus som ”Styrk din kommunikation med private virksomheder”, der både afholdes i København, og Aarhus.

Og måske kan også fyraftensarrangementet som ”Psykologens arbejde i en globaliseret verden – Fremtiden arbejdsfelter og muligheder” interessere globetrottere som Kamilla og hendes lige.

Du kan læse mere om Kamilla Turgeman i Psykologernes Fagmagasin den 17. december 2016.

Medlemsudvikling 2006-2016

Medlemsudvikling 2006-2016

Kamilla Turgeman blev medlem nr. 10.000 den 14. september 2016. Nu er der 10.284.

Studentermedlemsudvikling 2006-2016

Studenterudvikling 2006-2016

Der er i dag efter en vedvarende rekrutteringsindsats siden 2010 1.710 medlemmer i Dansk Psykolog Forenings studentersektion.

011116 Dansk Psykologforening, nyt medlem nr. 10.000 Kamilla Turgeman © Nina Lemvigh-Müller ( foto@ninalm.dk - +45 20886007) Fotografnavn skal angives ved anvendelse. Dette foto er leveret til Dansk Psykologforening og kan bruges frit i DP's regi. Anden anvendelse må kun ske efter aftale med fotografen.

Eva og Kamilla tog en tur sammen i Østre Anlæg, hvor de bl.a. talte om faget, arbejdsmiljø og vigtigheden af gode rammer for psykologernes arbejde.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge