Karriereportræt: Chefpsykolog Tine Wøbbe

 I

Tine Wøbbe er chefpsykolog på Danmarks største psykiatriske hospital og giver her et par råd med på vejen til jobsøgende psykologer

Chefpsykolog på Psykiatrisk Center Sct. Hans, Tine Wøbbe, er et nyt ansigt på dp.dk’s karriereportrætter – en samling til karriereinspiration for alle jobsøgende psykologer. Portrættet af Tine Wøbbe giver indblik i rollen som leder og psykolog i psykiatrien, og en erfaren psykologs blik på jobsøgning og karriere.

– Det er både krævende og sjovt at støtte medarbejdernes faglige udvikling og trivsel, siger Tine Wøbbe, der leder en meget bred gruppe psykologer. Og det kræver også, at man selv kontinuerligt holder sig fagligt opdateret.

Som chefpsykolog repræsenterer hun både psykologerne oppe i hierarkiet, og ledelsen i psykologgruppen. Det er et ledelseskrydspres, og her er det en fordel at være psykolog og kunne læse sine omgivelser.

– Jeg kan godt lide at få det hele til at balancere og sikre, at vi får indpas og anerkendes for netop vores speciale i psykiatrien. Det arbejder jeg vedvarende på, både lokalt og nationalt.

Alle starter et sted – vær nysgerrig
Tine Wøbbe startede som ung psykolog som studentermedhjælper på Sct. Hans, og var efterfølgende i gerontopsykiatrien i fem år, inden hun vendte tilbage til retspsykiatrien på Sct. Hans.

Et af hendes råd til jobsøgende psykologer lyder: ”Gå efter det, du drømmer om. Hvis det fx er psykiatrien, så søg alt hvad du kan komme til, start gerne med barselsvikariater osv. Læs og fordyb dig i et speciale, og hvis du bliver ved med at være nysgerrig, er du på rette spor. Du må ikke give op, ej heller ved afslag.”

Læs hele portrættet af Tine Wøbbe her og find flere karriereportrætter her.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge