Konkurrencestatens parametre er utilstrækkelige

 I

Kommentar på Berlingske.dk: Eva Secher Mathisen kommenterer Berlingskes chefredaktør Tom Jensens udsagn om, at et oprør mod konkurrencestaten i form af kritik af nedskæringer er overfladisk:

– Jeg er enig, og min indignation, som Tom Jensen fremhæver, skyldes ikke en særlig aversion mod blå politik, men tværtimod at det har stået på for længe og på tværs af flere regeringer, skriver hun i kommentaren og fortsætter:

– Der er for mange mennesker, som står uden for arbejdsmarkedet af årsager, vi kunne have handlet på – for eksempel ved at skabe de bedste rammer for en god opvækst.

Tom Jensens kritik kom på baggrund af Eva Secher Mathiasens deltagelse i DR Debatten den 23. oktober 2015, hvor hun efterlyste politikere, der har visioner for et samfund, hvor alle har det godt frem for et samfund, hvor flest mulige piskes til at være “konkurrencestatens fodsoldater”.

Eva Secher Mathiasen uddyber i kommentaren, at hun mener, at sunde borgere er forudsætningen for, at en konkurrence- og velfærdsstat fungerer, men hun er også bevidst om behovet for at prioritere:

Selvfølgelig må vi prioritere. Vi kan ikke andet. Men konkurrencestaten bliver aldrig stærkere end den styrke, vi som mennesker har, skriver hun.

Læs Eva Secher Mathiasens kommentar på Berlingske her.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge