Mød Eva Secher Mathiasen på Bornholm

 I

Eva Secher Mathiasen deltager i flere arrangementer på Folkemødet på Bornholm, bl.a. om sundhed og balance, om unges mentale helbred og desuden ved to forskellige arrangementer om tvang i psykiatrien.

Du er velkommen til at kigge forbi og hilse på Eva, hvis du er på Bornholm. Hun har god tid til snak efter møderne.

Nedenfor finder du Evas program. Hele programmet ligger her.

Fredag den 13. juni kl. 9:30 – 10:30: SUNDHED OG BALANCE

Eva Secher Mathiasen er hos Komiteen for Sundhedsoplysning, der fejrer deres 50 års fødselsdag. Her deler hun, sammen med andre af komiteens samarbejdspartnere, ud af verdens største gulerodslagkage.

I et sundt liv er der plads til både lagkage og gulerødder, TV-kiggeri og motion. Derfor serveres verdens største gulerodslagkage, mens Peter Qvortrup Geisling styrer ordet og Nick Hækkerup og andre af sundhedsverdens personer taler.

Ud over Dansk Psykolog Forening deltager bl.a. Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening, Lægeforeningen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Vidensråd for Forebyggelse.

Arrangør: Komiteen for Sundhedsoplysning.

Sted: Brandstationens mødetelt (N15 tæt ved Brandstationen).

Fredag den 13. juni kl. 13.00 – 14:00: Unges mentale sundhed – hvad ved vi og hvad kan vi gøre?

Her finder du Eva Secher Mathiassen i debatpanelet om unges mentale helbred arrangeret af DADL og Vidensråd for Forebyggelse.

Op mod 1/5 af danske børn og unge lider af psykiske symptomer og sygdomme. Vidensrådet kortlægger de sidste 20 års udvikling i unges mentale sundhed og fremlægger konkrete forslag til effektiv forebyggelse. Hør politikere fra regioner og kommuner blive udfordret i debat om ansvar og samarbejde.

I panelet deltager Eva Secher Mathiasen sammen med repræsentanter fra Vidensrådet, Lægeforeningen, KL’s Social- og Sundhedsudvalg, Danske Regioners Psykiatri- og Socialudvalg.

Arrangør: DADL og Vidensråd for forebyggelse.

Sted: Allinge Røgeri (Danske Regioners telt, R3)

Fredag: 13. juni 16:00 – 17:00: Tvangen i psykiatrien skal reduceres med 50 %. Hvordan?

Eva Secher Mathiasen deltager ved debatarrangementet om tvang i psykiatrien.

Regering og Folketing har sat et mål om at reducere tvangen i psykiatrien med 50 % frem til 2020. Hvordan kan målet nås? Hvad skal der til? Debat mellem Folketingets psykiatriordførere, beslutningstagere, praktikere og erfarne psykiatribrugere.

Blandt deltagerne er Karen Klint, MF og psykiatriordfører for Socialdemokraterne og Özlem Cekic, MF og psykiatriordfører for SF. Udover Eva Secher Mathiasen er der også repræsentanter fra Dansk Psykiatrisk Selskab, Institut for Menneskerettigheder, Psykiatrisk Afdeling Svendborg og LAP.

Arrangør: LAP – Landsforeningen af nuværende og tidligere Psykiatribrugere.

Sted: Cirkusteltet.

Lørdag: 14. juni 14:30 – 15:15: Tvang i psykiatrien – hvordan kan vi ændre det?

Tvang er også emnet, når Eva Secher Mathiasen sidder i panelet på Region Hovedstadens debatarrangement.

En debat om hvorvidt tvang og medicinering er et nødvendigt onde. Er der alternativer til tvang i psykiatrien og vil mindre tvang medføre større brug af medicin? Kan vi løse udfordringen med tvang ved nye behandlingsformer, og hjælper det at inddrage brugerne?

Deltagerne er Özlem Cekic Sundheds- og psykiatriordfører, MF for SF, formand for Psykiatriudvalget i Region Hovedstaden Karsten Skawbo,  Konsulent fra Landsforeningen af Psykiatribrugere Karl Bach Jensen og Merethe Nordentoft, Klinisk professor fra Psykiatrisk Center København.

Arrangør: Region Hovedstaden.

Sted: Kæmpestranden (Region Hovedstaden Sundhedsteltet, S22).

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge