Seniortræf & Seniorgruppen

Velkommen til Seniortræf og Seniorgruppens side. Her kan du se aktuelle arrangementer.

Møder i Seniortræf og Seniorgruppen

For at deltage i møderne skal du være registreret i Dansk Psykolog Forening med et medlemskab for pensionerede fagpsykologer.
Desuden kan medlemmer af foreningen, der imødeser pensionering inden for en overskuelig fremtid, deltage.

Psykologer, der af den ene eller anden grund ikke er indmeldt i foreningen, kan deltage en enkelt gang inden indmeldelse og/eller genindmeldelse foretages.

I begrænset omfang kan også andre interesserede deltage.

Seniortræf, København

Kontaktpersoner

Irene Ravn Sørensen
E-mail: ireneravns@gmail.com

Annette Arnkjær
E-mail: arnkjaer.annette@gmail.com

Arrangementerne i Seniortræf afholdes i Dansk Psykolog Forening, Stockholmsgade 27, 2100 København Ø.

Af hensyn til oplysning om dørkode samt bestilling af smørrebrød skal tilmelding ske enten ved mail til booking@dp.dk eller telefonisk til Kursuscentret i Dansk Psykolog Forening, tlf. 35 26 99 55 eller via www.mitdp.dk senest 3 dage før pågældende seniortræf.

Program for Seniortræf (Kbh)

 • Tredje og sidste efterårsmøde i Seniortræf afholdes lørdag den 10 december 2022.

  Det foregår som altid i Dansk Psykolog Forenings lokaler i Stokholmsgade 27 København Ø.
  Lørdag 10.december kommer Gry Ravn Rønne cand.pæd.pæd.psyk fra D.P.U og holder oplæg. Gry vil fortælle om FRIENDS, som er et af de programmer Sundhedsstyrelsen anbefaler til fremme af trivsel og psykisk sundhed for børn og unge.
  Af hensyn til bestilling af smørrebrød skal tilmelding ske på mitdp.dk. Alternativt kan man skrive en mail til booking@dp.dk, hvor du bedes oplyse, hvilket seniortræf
  du ønsker tilmelding til, navn, medlemsnummer eller telefonisk ved at ringe til tlf.: 25 26 99 55.
  Sidste tilmeldingsfrist er d. 5. november 2022 kl. 12.

Seniorgruppen, Aarhus

Kontaktperson

Bente Margrethe Edslev
E-mail: benteedslev24@gmail.com

Alle arrangementer afholdes i Dansk Psykolog Forening, Åboulevarden 31, 2., 8000 Aarhus C.

Program for Seniorgruppen (Aarhus)

 • 06.09.2022

  “Mit liv i Israel: At bo i en konfliktzone”

  Lidt om mig: I 2009 blev jeg færdig med min Bachelor-grad i “Government, Diplomacy and Strategi” med Cum Laude med fokus på Conflict Resolution og International Affairs ved Interdisciplinary Center Herzliya, Israel. Derefter fortsatte jeg med “History of the Middle East” på Tel Aviv University, Israel på Masters-niveau og blev færdig med min MA i 2014 med Magna Cum Laude, hvor jeg også lærte klassisk arabisk.

  Siden begyndelse af mit ophold i Israel har jeg altid været interesseret i konflikten og fredsorganisationer, men især kvinders forhold til konflikten. Som kvinde er jeg selv blevet direkte og indirekte påvirket af konflikten.

  I 2015 opsagde jeg mit job som juridisk analytiker hos Moroccanoil i Tel Aviv, da jeg brændte for at gøre en indsats for kvinderne i regionen. Jeg gik i 2015 i gang med at interviewe israelske jødiske og palæstinensiske kvinder, om hvordan konflikten har påvirket deres liv. Mit projekt fik navnet “Political is Personal – PiP” med skelen til rødstrømpernes slogan i 60-70’erne, og for at bevise det “politiske” har en direkte samt indirekte effekt på kvinders liv i Israel-Palæstina. Cirka 100 kvinder er blevet interviewet indtil i dag, og PiP har fået en del omtale både i Israel-Palæstina men også i Danmark og ved det Europæiske Parlament i Bryssel, hvor en udstilling om PiP blev afholdt for tre år siden. (www.politicalispersonal.org).

  Siden starten af PiP har jeg holdt adskillige foredrag i Israel, Belgien, Tyskland, Danmark og USA om hvad PiP går ud på, hvad baggrunden og formålet med PiP er. Ligeledes om andre emner såsom selve konflikten, det israelske samfund, status i Israel og i Palæstina, og om de emner, der er kommet op i kvindernes fortællinger.
  Her er et link til min hjemmeside: www.saraharndlinder.com

  04.10.2022

  Den Vrede Mand – På Internettet
  Historien om rodløse drenge der bliver til vrede mænd er ingenlunde ny. I løbet af 2000’erne er de vilde drenges færd flyttet fra gader og stræder – hvor den var synlig og larmende for enhver – til internettets afkroge, hvor den i højere grad kan foregå i det skjulte.
  Sammen besøger vi nogle af de fællesskaber hvor særligt unge mænd hærdes og radikaliseres til at se sig selv og gruppen som en modpol til det etablerede samfund, og de som fylder avisoverskrifterne: De fremmede, kvinderne og alle “de andre”.
  Vi besøger udtryk og miljøer som incel, alt-right, m.fl., og forstår sammen hvordan radikalisering og ideologisk had, kan fungere som psykologisk selvforsvar, for nogle af de unge mænd.

  Sociale medier og spil gør noget ved vores måde at være mennesker på, og derfor kan de være med til at bygge bro mellem unge. Netop dét vil Christian gerne være med til at sætte fokus på. Christian er uddannet kandidat i Filosofi og Psykologi, og siden han blev færdig på universitetet, har han arbejdet med spil og medier, og hvordan de påvirker den digitale generations hverdag på nettet.

  Hos Center for Digital Pædagogik er det Christian, der har styr på gamingprojekterne, og så er han også aktiv i den nationale og internationale diskussion om digitale spils effekt på unge mennesker. Han er samtidigt ekspert i internetkultur og de mange digitale fællesskaber og fora, unge færdes i lige NU.

  Ud over arbejdet hos CfDP er Christian også spiljournalist og techskribent for flere danske medier.

  02.12.2022

  Psykologen som pensionist