Ny handlingsplan for mental sundhed

 I

Debat på Altinget: Sundhedsministeriet og regionerne ser stigningen i antallet af behandlede børn, unge og voksne med en sindslidelse siden 2009 som en solstrålehistorie. Men tallene afspejler også en udvikling i samfundet, hvor flere danskere har det dårligt, mener formand for Dansk Psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen:

– I Sundhedsministeriet og regionerne tolkes tallene muligvis som en solstrålehistorie: At flere borgere, der har brug for behandling, får det. Men jeg mener også, at tallene afspejler en mere grundlæggende og uheldig samfundsudvikling: At rigtig mange danskere går rundt og har det rigtigt skidt, og at flere og flere af os får det skidt, skriver hun.

Ifølge Eva Secher Mathiasen skal tallene ses som udtryk for, at problemet gribes forkert an. Hun understreger, at vi selv vælger den politiske strategi, som udfordringerne skal mødes med og kommer med et råd til sundhedsminister Sophie Løhde (V):

– Gå i gang med at tegne en skitse til en ny national handlingsplan for mental sundhed. Få de andre ministre med, for det handler om hele Danmark og ikke kun dit ressort.

Læs hele Eva Secher Mathiasens debatindlæg på Altinget her.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge