Nyt til selvstændige psykologer om hjælpepakker og Videopsykolog

 I

Her kan du læse om

  • Overblik over kompensationsordninger
  • Alle selvstændige psykologer kan tilmelde sig løsningen VideoPsykolog
  • App på vej til VideoPsykolog

Du finder de tidligere nyheder, Dansk Psykolog Forening har sendt om corona-smitte på vores nyhedsside.

Du er også velkommen til ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål: Mail: dp@dp.dk. Telefon: 35 26 99 55.

Overblik over kompensationsordninger

Vi har løbende informeret om de forskellige kompensationsordninger i forbindelse med Corona-virus.

virksomhedsguiden.dk kan du få mere information om de forskellige kompensationsordninger samt information om yderligere vejledning til din virksomhed, hvis du har spørgsmål til de forskellige kompensationsordninger. Vær opmærksom på, at kompensationsordningen vedrørende virksomhedens faste udgifter nu er åbnet for ansøgninger. For at søge denne ordning skal du have udarbejdet en erklæring fra en uafhængig godkendt revisor. For hver kompensationsordning er der udarbejdet vejledninger, der yderligere beskriver vilkår og procedure for hver enkelt kompensationsordning.

Du finder endvidere en oversigt over de forskellige kompensationsordninger, herunder hvilke virksomhedsformer der er omfattet af ordningerne. Endvidere har Erhvervsstyrelsen udarbejdet en guide, hvor du ved at svare på nogle spørgsmål kan få et overblik over, hvilke kompensationsordninger, der er relevante for din situation.

Endelig kan du her (nederst) finde en oversigt over yderligere tiltag, der kan hjælpe din virksomhed. Der er bl.a. tale om udvidet ret til refusion af sygedagpenge samt mulighed for udskydelse af moms, AM-bidrag og A-skat. Finansministeren har på pressemøde den 9. april annonceret en låneordning for små og mellemstore virksomheder, der vil være baseret på lønsumsafgiftsbetaling. Lånet vil være rentefrit og vil skulle tilbagebetales den 1. april 2021. Du kan læse mere om denne kommende mulighed her.

Alle selvstændige psykologer kan tilmelde sig løsningen VideoPsykolog

Efter aftale med leverandøren af VideoPsykolog, Medconnect, genudsender vi her information om selvstændige psykologers mulighed for at tilmelde sig løsningen.

Alle selvstændige psykologer har siden 6. april haft mulighed for at tilmelde sig løsningen VideoPsykolog. Baggrunden er, at Dansk Psykolog Forening og Danske Regioner den 24. marts indgik aftale om at sikre en teknisk løsning til videokonsultationer for at mindske spredning af coronasmitte og samtidig opretholde adgang til psykologhjælp.

Dansk Psykolog Forening har skrevet en kort guide til, hvad du som psykolog skal være opmærksom på, når du har videokonsultationer. Du finder den på vores hjemmeside.

Vi er blevet gjort opmærksomme på, at VideoPsykolog ikke kan bruges fra mobil og tablet men kun fra en laptop eller stationær computer. Det finder vi uhensigtsmæssigt og arbejder nu for, at det bliver muligt.

I forbindelse med, at løsningen går i luften, har vi aftalt med leverandøren af løsningen, Medconnect, at informere om følgende:

For at komme i gang med VideoPsykolog, skal du tilmelde dig løsningen hos Medconnect. Prisen er 300 kr. i oprettelse, og herefter 300 kr. i md. abonnementsbetaling.

Prisen inkluderer:

  • Ubegrænsede videosamtaler
  • GDPR-godkendt
  • NemID
  • Egen Videoklinik i Sundhed.dk

Du kan tilmelde dig via dette link.

Efter din tilmelding, vil du modtage en mail med en bekræftelse på din tilmelding, samt en efterfølgende mail med et aktiveringslink til VideoPsykolog.

Derefter er du klar til at afholde videosamtaler med dine klienter.

Du kan læse mere om løsningen og finde vejledninger og privatlivspolitiksundhed.dk.

Skulle du have spørgsmål kan Sundhed.dk kontaktes på info@sundhed.dk.

App på vej til VideoPsykolog

Siden 6. april 2020 har alle selvstændige psykologer haft mulighed for at tilmelde sig løsningen VideoPsykolog som følge af en aftale mellem Dansk Psykolog Forening og Danske Regioner.

Forud for lancering af løsningen blev vi opmærksomme på, at det ikke var muligt at anvende løsningen på mobil og tablet. På opfordring fra Dansk Psykolog Forening har leverandøren nu iværksat udvikling af en app, der gør det muligt at anvende VideoPsykolog på mobil og tablet. App’en bliver efter planen tilgængelig i løbet af maj måned. Vi melder en nærmere dato ud, når vi har den.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge