Nyt tiltag skal forbedre det psykiske arbejdsmiljø i regionerne

 I

Billede_RegionerarbmiljoAlle ansatte i landets regioner kan nu tilkalde hjælp til at styrke det psykiske arbejdsmiljø. Tilbuddet henvender sig til alle arbejdspladser i regionerne, og de kan i de næste to år hente eksperthjælp udefra. Der er afsat 7,2 mio. kr. til indsatsen.

Målet med ekspertrådgivning er bl.a. at sikre, at det psykiske arbejdsmiljø bliver tænkt med både før, under og efter forandringstiltag på de regionale arbejdspladser.

I dag arbejder ca. 24.000 akademikere i regionerne, i alt fra lægestillinger til administrativt personale. Med den nye ekspertrådgivning kan de, sammen med regionernes øvrige ansatte, få tilbud om hjælp indenfor temaerne:

  • Organisatoriske forandringer
  • Faglige forandringer
  • Vold og trusler

Det nye tiltag kom i stand som et led i overenskomstforhandlingerne i 2015, hvor Danske Regioner og Forhandlingsfælleskabet, hvor man blev enige om at sætte yderligere spot på et godt psykisk arbejdsmiljø.
Ekspertrådgivningen varetages af fire udbydere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA, RUC, Center for Arbejdslivsforskning og Center for Sundhedsfremmeforskning, CBS, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi og ALECTIA – Arbejdsmiljørådgiver.

Læs mere om aftalen her.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge