OK21: Kommunalt ansatte psykologers løn er sikret

 I

Psykologer, der er ansat på det kommunale område, er nu sikret forbedringer i deres løn i de kommende tre år.

Det er det foreløbige resultat af et nyt overenskomstforlig, der blev indgået tidligt mandag morgen.

Forliget sikrer alle kommunalt ansatte psykologer generelle lønforbedringer på 5,02 % (plus evt. 0,27 % gennem den såkaldte reguleringsordning*) over de næste tre år.

Aftalen kommer en uge efter, at staten indgik overenskomstforlig med Akademikerne, som Dansk Psykolog Forening er en del af, og ligesom på det statslige område sikrer aftalen med kommunerne en ansvarlig og balanceret lønudvikling, som følger det private arbejdsmarked, i en usikker økonomisk tid.

 

Flere aftaledetaljer for psykologer kommer

Det nye forlig sætter altså rammen for psykologernes lønudvikling, men der er stadig uafklarede detaljer for psykologerne, fordi forhandlingerne mellem kommunerne og Akademikerne ikke er afsluttet. De fortsætter i næste uge. Kravene til forhandlingerne fra Akademikerne er bl.a. etableringen af en kompetencefond, fleksibilitet og løn.

Når aftalerne for de kommunalt ansatte psykologer er på plads, er det regionernes tur. Dansk Psykolog Forening forventer, at alle aftaler i OK21 er forhandlet på plads inden udgangen af februar.

 

*Reguleringsordningen skal sikre ligelig løn mellem statsansatte og privatansatte, og som var en del af aftalerne mellem ansatte og arbejdsgivere på det offentlige område under OK18. Ordningen regulerer lønnen på henholdsvis det private og det offentlige arbejdsmarked, så der ikke bliver for stor forskel på lønnen. Går det godt i den private sektor, smitter det altså af på den offentlige sektor. Går det det derimod skidt, gælder det omvendte.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge

børnene først