Oprør mod konkurrencestaten

 I

Debat på Politiken: Vi er i 10’erne vidner til et ulmende oprør mod konkurrencestaten og præstationssamfundet, mener opinionsredaktør på Politiken Per Michael Jespersen:

– Hvor 68-oprøret var marxistisk og stod i opposition til forbrugersamfundet og ’kapitalisterne’, står det nye oprør i 10’erne i skarp opposition til konkurrencestaten. Konkurrencestaten beskyldes for at være en samfundsmodel, hvor en elite af embedsmænd og visionsløse politikere gennemfører nødvendige reformer, der øger udbuddet af kvalificeret arbejdskraft, skriver han i debatindlægget.

Udmeldingen kommer på baggrund af formand for Dansk Psykolog Forening Eva Secher Mathiasens deltagelse i Debatten den 23. oktober 2015. I programmet efterlyste hun politikere, der har visioner for et samfund, hvor alle har det godt, frem for et samfund, hvor flest muligt piskes til at være “konkurrencestatens fodsoldater”. Den udtalelse har efterfølgende skabt stor debat, og klippet er ind til videre blevet set af to millioner danskere.

Læs hele debatindlægget her.

 

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge