Viser artikel 1-10 af 14 resultat(er)

Hos tibetanere i eksil

To danske psykologer har deltaget i et projekt, som rummer et træningsprogram for sundhedspersonale i det tibetanske eksilsamfund i Indien. Her fortæller de om deres overvejelser og erfaringer.

Derfor skrev jeg under

Bo Møhl kommentarer Libby T. Arcels debatartikel i samme nummer. Teksterne indgår i debatten om eksklusionen af Bent Petersen, december 1998.

Psykologisk Undersøgelsesmetode

Anmeldelse af Birgitte Brun og Per Knudsen: “Psykologisk Undersøgelsesmetode – En basisbog”. Dansk psykologisk Forlag, 1998.

Blad: Psykolog Nyt 08-1999
Forfattere: Ingrid Busck
Kategorier: Øvrige
Overenskomst i hus ...

87 % af Dansk Psykolog Forenings medlemmer har stemt ja til den nye overenskomst.

De pædofiles synspunkter

Udtalelserne er taget ud af en sammenhæng, har det heddet i flere indlæg om eksklusionen af et DP-medlem. Libby T. Arcel har læst sammenhængen med. Debatartikel i relation til eksklusionen af Bent Petersen, december 1998. Artiklen kommenteres i samme nummer af Bo Møhl.

Er kvinder mere følelsesbetonede end mænd?

Det er vist en udbredt antagelse, som endda forekommer i flere lærebøger i psykologi, at kvinder gennemgående er mere ”følelsesbetonede” end mænd, altså at kvinder reagerer hyppigere med positive eller negative følelsesmæssige reaktioner på livets tilskikkelser. Nu har en ny undersøgelse af Lisa Feldman Barrett og tre kolleger fra Boston i USA afsløret, at der nok kun er tale om en fordom.

Blad: Psykolog Nyt 08-1999
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Hvem var skyld i ulykken?

Vi har tidligere i Forskningsnyt berettet om en undersøgelse over langvarige krisereaktioner (eller som forskerne kalder det: Posttraumatiske Stressreaktioner, PTSD) efter bilulykker. Nu viser en ny undersøgelse af Andrew Baum og medarbejdere fra Pittsburgh Universitet, at graden og varigheden af krisereaktion ikke blot afhænger af hvor alvorlig ulykken var, men også i høj grad af, hvem der var skyld i ulykken.

Blad: Psykolog Nyt 08-1999
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Er gode kognitive terapeuter psykodynamikere?

Det er veldokumenteret i empirisk forskning, at kognitiv terapi er en virksom metode over for mange psykiske lidelser og her generelt klarer sig godt sammenlignet med andre terapiformer. Men hvilke terapeutiske processer bidrager til virkningen af kognitiv terapi?

Kompliceret sorgforløb kan forudsiges via fortælling om den afdøde

En amerikansk forskergruppe omkring Mardi Horowitz fra San Francisco har udviklet en ny metode til at forudsige udviklingen af et sorgforløb.

Psykoterapi og effekt

Den norske psykologiprofessor Geir Høstmark Nielsen holdt på DP’s årsmøde i marts 1999 et indlæg om psykoterapi som kundskabsbaseret praksis. Psykolog Nyt sammenfatter indlægget.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge