Viser artikel 1-10 af 8 resultat(er)

Freud og Danielsen

Finn Korsaa har i Psykolog Nyt 18/2000 forfattet en kritisk anmeldelse af Eric Danielsens bog om "Den ukendte Freud". Anmeldelsen har afstedkommet et genmæle fra Eric Danielsen i Psykolog Nyt 20/2000. Her er så anmelderens duplik til forfatteren.

Ondt i arbejdsmiljøet?

Hvordan står det generelt til med psykologernes arbejdsmiljø – nu knapt tyve år efter at foreningen første gang (1981) iværksatte en undersøgelse af medlemmernes vilkår?

Fundamentalistiske brosten

Ole Vilhelm Wagner har i Psykolog Nyt 18/2000 anmeldt Eric Danielsens "Den ukendte Freud". Han er glad for bogen, men ikke for den kritik, blandt andre filminstruktør Christian Braad Thomsen har rettet mod bogen. Sidstnævnte har derfor kritiseret anmeldelsen i Psykolog Nyt 20/2000. Her får Ole Vilhelm Wagner plads til en duplik.

USA interesserer ikke

To kritiske indlæg som en reaktion på journalist Dorthe Plechingers artikel ”Succes i pilleform”, Psykolog Nyt 20/2000, som omhandler den udbredte brug af Ritalin i USA. Psykolog Nyt kritiseres også for at have bragt artiklen. Kritikken besvares af redaktionen.

Forældre med i børneterapi

Forældrene må inddrages, hvis terapien med psykosocialt belastede børn og unge skal føre til et godt resultat. To psykologer fra et behandlingscenter i Københavns Amt videregiver deres erfaringer.

Støj på senderen

Vejen til psykologjobbet er i dobbelt forstand spærret af forhindringer, hvis man er kørestolsbruger. Claus Torp tror dog stadig på sine chancer, selv om han fik at vide, at hans handicap giver ’støj på senderen’.

Blad: Psykolog Nyt 22-2000
Forfattere: Jørgen Carl
Kategorier: Arbejdsmarked
Drømte mig en drøm

I 1900 udsendte Freud sin berømte bog om ”Drømmetydning”. Eric Allouche har læst de 500 sider i små bidder – og forholdt sig til, hvorfor det var umagen værd.

En norsk thriller

Anmeldelse af Astri Johnsen, Rolf Sundet, Vigdis Wie Torsteinsson: ”Samspil og Selvoplevelse – nye veier i relasjonsorienterte terapier”. Tano. Aschehaug, 2000.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge