Viser artikel 1-10 af 15 resultat(er)

Pas på ophavsretten

Tilsyneladende uskyldige klip af artikler på hjemmesiden kan koste dyrt. En psykolog gik forsigtigt frem − men kom alligevel galt af sted.

Blad: Psykolog Nyt 17-2003
Forfattere: Jørgen Carl
Kategorier: Profession
Test ved rekruttering

Erhvervslivet bruger mere og mere test ved rekruttering af nye medarbejdere. Bidrager disse test med værdifuld viden om ansøgeren, og er brugen af test besværet værd? Artiklen konkluderer, at ukritisk brug af test kan koste virksomheden mere, end den tjener ved at teste.

Overgreb: Udredning og behandling

Svenske erfaringer er relevante, når vi i Danmark udreder og behandler unge krænkere. Et rent dansk initiativ er dog den ambulante klinik under Projekt JANUS, som løb af stabelen 1. september 2003.

Efter en voldtægt

Hvordan klarer danske voldtægtsofre sig? 52 kvinder har deltaget i en undersøgelse gennemført på Center for Voldtægts ofre på Aarhus Amtssygehus.

Blad: Psykolog Nyt 17-2003
Forfattere: Magret Magnúsdóttir
Kategorier: Øvrige
Overarbejde giver stress via familielivet

Amerikanske forskere har fundet, at der egentlig ikke er nogen særlig slående sammenhæng mellem omfanget af overarbejde og graden af oplevet stress i dagliglivet, når man ser på den direkte sammenhæng mellem disse to størrelser.

Blad: Psykolog Nyt 17-2003
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Overarbejde og stress-hormoner hos kvinder

Der er en del mennesker, der mere eller mindre frivilligt påtager sig et overarbejde i kortere eller længere tid, og for disse mennesker kan dette overarbejde ifølge to nye undersøgelser have ganske alvorlige omkostninger, som i det lange løb måske betyder mere for livskvaliteten end de penge og den karriere, der eventuelt kan skrabes ind ved overarbejdet.

Blad: Psykolog Nyt 17-2003
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Vender lykkefølelsen altid tilbage til ”det normale”?

Som bekendt kan vores lykkefølelse eller livsglæde gå op og ned, endda i høj grad, men flere undersøgelser tyder på, at vores lykkefølelse – eller ulykkesfølelse – i forbavsende grad har en tendens til hurtigt at vende tilbage til ”det normale” efter selv store positive eller negative begivenheder.

Blad: Psykolog Nyt 17-2003
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Underlødigt og uetisk

Kritik af artiklen "Offer for en bitch", Psykolog Nyt 15/2003. Den anonyme artikkel omhandler stedfunden mobning på en arbejdsplads. Andetsteds i bladet kommenterer redaktionen kritikken.

Placebovirkning stiger ved depressionsbehandling

En gruppe amerikanske forskere har gennemgået alle offentliggjorte undersøgelser, som sammenligner placebo og medicinsk behandling af ikke-indlagte depressive patienter (der kun havde depressive, men ikke maniske episoder) fra 1980 til år 2000. I opgørelsen udregnede man procenten af patienter, der havde opnået bedring i form af mindst 50 %’s symptomnedgang på en almindeligt anvendt bedømmerskala (Hamiltons Depressionsskala). Gennemsnitligt havde 30 % i placebogrupperne opnået dette resultat, medens det gjaldt for 50 % af patienterne, som havde fået den mest virksomme medicinske behandling.

Kommentar

Psykolog Nyts redaktion kommenterer tre debatindlæg, som hver for sig er reaktioner på "Offer for en bitch", Psykolog Nyt 15/2003. Artiklen omhandlede mobning på arbejdspladsen.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge