Viser artikel 1-10 af 21 resultat(er)

Børnepsykologi

Ny videreuddannelse (specialistuddannelse) på vej i børnepsykologi. Udredning og undersøgelser vægtes lige så højt som intervention.

Blad: Psykolog Nyt 05-1998
Forfattere: Birthe Engelbrecht
Kategorier: Uddannelse
Børn, der overværer hustruvold, får psykiske skader

Man har længe vidst, at mange børn, der bliver fysisk eller seksuelt mishandlet, får alvorlige psykiske mén. Men hvad sker der egentlig hos de børn, der ikke selv mishandles, men er vidne til mishandling af deres mor?

Blad: Psykolog Nyt 05-1998
Forfattere: Ask Elklit
Kategorier: Øvrige
- Og små skilsmissebørn

Der er lavet adskillige undersøgelser over de psykologiske virkninger på små børn af forældrenes skilsmisse. Men få af disse tidligere undersøgelser er så store, omfattende og grundige som en ny canadisk undersøgelse, der er udført af en forskergruppe ledet af Linda Pagani fra Universitetet i Montreal.

Blad: Psykolog Nyt 05-1998
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Voksne skilsmissebørn

Adskillige tidligere undersøgelser har vist, at børn kan lide ganske længe under forældrenes skilsmisse, og at de kan udvikle forskellige psykologiske problemer i kølvandet på skilsmissen. Der er dog også undersøgelser, der tyder på, at disse negative virkninger på børnene efter forældrenes skilsmisse ofte går over efter nogle år.

Blad: Psykolog Nyt 05-1998
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Forskellige faktorer bag ægteskabelig trivsel hos mænd og kvinder

Tre psykologer fra universitetet i Erlangen i Tyskland er i forbindelse med en større undersøgelse over ægteskabelig trivsel hos en lang række ægtepar stødt på nogle interessante forskelle på, hvad der gør henholdsvis mænd og kvinder mere eller mindre lykkelige i ægteskabet.

Blad: Psykolog Nyt 05-1998
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Stockholmsgade 27-29

Hvordan er Dansk Psykolog Forenings ejendom i København finansieret? Et debatindlæg af Yvonne Kronberg i nærværende nummer har affødt denne omfattende redegørelse til foreningens medlemmer.

Slipper for vidnepligt

Justitsministeriet: Autoriserede psykologer undtages fra at afgive vidneforklaring i retten

Tid, rum og refleksion

Anmeldelse af Judy Gammelgård og Susanne Lunn (red.): "Om den psykoanalytiske kultur – et rum for refleksion“. Dansk psykologisk Forlag, 1997.

Kom med til Århus!

Peptalk før Dansk Psykolog Forenings generalforsamling 1998.

Børn i retsvæsenet

Spørgsmålet om børns troværdighed som vidner har været drøftet og undersøgt grundigt, og når det drejer sig om børns anklage mod voksne, der føler deres retssikkerhed truet, er det naturligvis også et meget væsentligt spørgsmål.

Blad: Psykolog Nyt 05-1998
Forfattere: Nina Koeller
Kategorier: Samfundsforhold

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge