Viser artikel 1-10 af 11 resultat(er)

Fra regioner til kredse

Pas på: Dansk Psykolog Forening har omdøbt sine regioner til kredse. For en del medlemmer indebærer det ikke kun en navneændring.

Den etiske fordring

Debatindlæg om tendensen til at ”psykosomatisere” samfundsmæssige problemer.

Blad: Psykolog Nyt 18-2006
Forfattere: Bente-Ingrid Bruun
Kategorier: Profession
Kommentar til ”Seksualiserede overgreb …”

En kommentar til Bodil Petersens artikel "Seksualiserede overgreb og (falske) anklager, Psykolog Nyt 18/2006, der er skrevet som en modartikel til Louise Skriver Rasmussens artikel ”Falske voldtægtsanklager”, Psykolog Nyt 13/2006.

Sundhed i regionerne

En nyt regionalt udvalg ser dagens lys i forbindelse med strukturreformen. Og så skal der indgås sundhedsaftaler med kommunerne.

Blad: Psykolog Nyt 18-2006
Forfattere: Lars Michaelsen
Kategorier: Øvrige
Seksualiserede overgreb og (falske) anklager

Hvorfor diskutere falske voldtægtsanklager, når overgrebet tilsyneladende ikke har fundet sted? Eller vend spørgsmålet om: Hvorfor undlader mange kvinder at anmelde voldtægten? Artiklen er (også) en reolik til Louise Skriver Rasmussens artikel "Falske voldtægtsanklager", Psykolog Nyt 13/06. Læs også Louise Skriver Rasmussens kommentar i Psykolog Nyt 18/2006.

Blad: Psykolog Nyt 18-2006
Forfattere: Bodil Pedersen
Kategorier: Øvrige
Sundhedspsykologien − i lyst og nød

Kommentar til Henrik Juuls debatindlæg om "Sundhedspsykologiens tilstand", Psykolog Nyt 17/2006.

En stor og en lille er væk

Anmeldelse af Elisabeth Cleve: ”En stor og en lille er væk – Kriseterapi med en toårig dreng”. Dansk psykologisk Forlag, 2006

Virker psykodynamisk miljøterapi

Præsentation af den første danske prospektive effektundersøgelse af psykodynamisk miljøterapeutisk døgnbehandling af børn med tidlige, svære traumatiseringer og omfattende relationsforstyrrelser. Undersøgelsen fortæller om, hvorvidt børnenes udvikling under anbringelsen uden for eget hjem er forankret i personlighedens struktur og funk tion eller alene udtryk for skintilpasning.

Uddannelse som OK-tema

Kollektive overenskomster er et helt grundlæggende redskab for os, når vi skal skabe værdi for vores medlemmer. Gode løn- og arbejdsforhold opnår vi bedst gennem fælles aftaler. På det offentlige område skal vi lave nye offentlige overenskomster i 2008. Man kunne måske synes, at der er lang tid til OK-08, men forberedelserne har allerede været i gang et stykke tid.

Blad: Psykolog Nyt 18-2006
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Arbejdsmarked
Vinder principiel sag

Der skal løftes en tung bevisbyrde, hvis man ustraffet vil afskedige en gravid medarbejder eller en medarbejder på barsel. Landsretten har netop dømt en arbejdsgiver i en sag om uberettiget fyring af tre psykologer.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge