Viser artikel 1-10 af 16 resultat(er)

Forebyggelse mod skilsmisse

Et projekt i det daværende Vejle Amt viser nytten af parrådgivning for skilsmissetruede. Tre ud af fire par oplever en forbedret kvalitet i forholdet − et tegn på, at parret er i gang med en proces.

Flugt fra negative oplevelser (3)

En hollandsk forskergruppe har for nylig berettet om forskningsresultater, der viser, at oplevelsesmæssig undgåelse – altså tendensen til på det indre plan at undgå ubehagelige oplevelser – kan være hensigtsmæssig på kort sigt ved at give mindre følelsesmæssig belastning i en aktuel situation, men uhensigtsmæssig på længere sigt ved at give mindre fred i sindet senere hen.

Skriget efter psykologer

Det er dejligt at være efterspurgt. Menneskeligt og samfundsmæssigt er det dog nok så klogt at få skilt det reelle behov for psykologer fra det behov, psykologerne selv og medierne har været med til at puste op. Artiklen er en bearbejdelse af et indlæg, forfatteren holdt på Dansk Psykolog Forenings Årsmøde 2007.

Europæisk diplom i psykoterapi

Er man dansk psykolog med en specialistgodkendelse i psykoterapi kan man snart opnå et europæisk diplom i psykoterapi. Et skridt i den retning tages på et møde i næste uge.

Blad: Psykolog Nyt 08-2007
Forfattere: Lars Michaelsen
Kategorier: Uddannelse
Selvledelse - selvet på arbejde

Anmeldelse af Flemming Andersen: ”Selvledelse – selvet på arbejde”. Dansk psykologisk Forlag, 2006.

Reaktioner på togselvmord

Fire-fem procent af selvmord i Danmark er togselvmord. Artiklen sammenfatter en aktuel undersøgelse af lokoføreres reaktioner efter en personpåkørsel og betydningen af den hjælp, de får.

Terapi for selvskadende adfærd

Det er forskelligt i forskellige lande, hvad der tilbydes af hjælp til disse unge med selvskadende adfærd, men den hjælp, der tilbydes – hvad enten det er traditionel psykoterapi eller medicinsk behandling – tager sjældent direkte hånd om det specielle problem med selvskadende adfærd. Det mener i hvert fald en gruppe forskere ved Harvard Universitet i USA. Disse forskere har sammen med engelske kolleger derfor udarbejdet et meget fokuseret og specifikt behandlingsprogram for unge med selvskadende adfærd; et program, som systematisk kan lære de unge at finde andre og bedre løsninger på deres problemer.

Om ”indre flugt” fra ubehagelige oplevelser

Vi mennesker er udstyret med en hjerne, der ikke alene kan få os til at flygte fra ydre trusler og ubehageligheder, men også for, hvad der sker inde i hjernen selv. Det viser sig oplevelsesmæssigt på den måde, at man kan have en fornemmelse af, at der er en farlig tanke eller truende følelse på vej, og så skynder man sig at rette opmærksomheden mod noget helt andet, således at man undgår de truende eller ubehagelige tanker eller følelser trænger ind i bevidstheden.

Blad: Psykolog Nyt 08-2007
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Hvordan opfatter vi kærligheden?

Et amerikansk-kinesisk forskerhold har udført en større undersøgelse over tre spørgsmål i forbindelse med kærligheden: For det første, hvad er de mest udbredte og grundlæggende måder at opfatte kærligheden på? For det andet: Er der forskel på mænds og kvinders syn på kærlighed? Og for det tredje: Er der forskel på opfattelsen af kærlighed i så forskellige kulturer som den amerikanske og kinesiske?

Blad: Psykolog Nyt 08-2007
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Højere løn og takster, tak!

Der ligger et stærkt signal i, at vi netop den 1. maj fremsendte Dansk Psykolog Forenings krav til såvel de kommende offentlige overenskomstforhandlinger som kravene til sygesikringsoverenskomsten for selvstændige psykologer.

Blad: Psykolog Nyt 08-2007
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Arbejdsmarked

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge