Viser artikel 1-10 af 12 resultat(er)

En helt speciel pige

Fra vuggestue til skolealder har Maja skilt sig ud fra sine jævnaldrende. Mistanken er blandt andet gået på autisme, men sandheden er, at hun er et barn med særlige forudsætninger.

Blad: Psykolog Nyt 22-2007
Forfattere: Tania Karpatschof
Kategorier: Øvrige
Livsbevidsthed

Anmeldelse af Anne-Lise Løvlie Schibbye: ”Livsbevidsthed”, Akademisk Forlag, 2007.

Blad: Psykolog Nyt 22-2007
Forfattere: Jakob Skov Knudsen
Kategorier: Øvrige
PPR: grund til bekymring

PPR'erne er præget af overbelastning, og tilbuddene til klinterne er uensartede. En rapport fra Pædagogiske Psykologers Forening tegner et bekymrende billede.

Erfaringer fra Seest

En væsentlig del af det krisepsykologiske arbejde efter Seest-katastrofen udgik fra PPR i Kolding Kommune. En fireårig psykologansættelse gav mulighed for et langsigtet arbejde med de ramte beboere.

Debat om formandsvalg

Debat om formandsvalg 2008

De seks asylbørn

"I Psykolog Nyt 20, 2007, retter psykologer tilknyttet Dansk Røde Kors (Lars Diemer og Pia Scheuer) en kritik af, at vi som psykologer har foretaget undersøgelser af seks børn fra asylcentre på Sjælland ..." Kommentar hertil.

Psykoterapis virkning på kronisk træthed

Et engelsk forskerhold, der arbejder ved en klinik for behandling af kronisk træthed i London, har offentliggjort en stor og grundig undersøgelse over effekten af psykologisk behandling for kronisk træthed.

Men kroppen husker

Amerikanske forskere anbefaler, at man ikke blot undersøger psykiske tegn på PTSD efter traumatiske begivenheder, men også kropslige symptomer, der åbenbart kan forekomme uafhængig af de psykiske tegn på PTSD og måske være ganske farlige i sig selv.

Blad: Psykolog Nyt 22-2007
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Natlige bekymringer og søvnløshed

Mange, der døjer med søvnløshed, oplever, at hovedet myldrer med bekymringer eller ærgrelser under den søvnløse periode. Men hvad er årsag til hvad? Er det søvnløsheden, der giver plads til de bekymringer, man ikke fik tid til at tænke over om dagen, eller er det tværtimod bekymringerne og problemerne, der i sig selv skaber og vedligeholder søvnløsheden?

Blad: Psykolog Nyt 22-2007
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Vidne til drab

I marts 2006 blev Cecilie fra Hasseris Gymnasium dræbt for øjnene af mange elever og lærere. De psykologiske konsekvenser forbundet med at være vidne er nu kortlagt gennem en omfattende undersøgelse.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge