Viser artikel 1-10 af 13 resultat(er)

Der blev stille nogle sekunder

Åben psykologiundervisning i psykiatrien lyder græsrodsagtigt. En psykolog har udviklet og praktiseret metoden – og de undrende patienter har haft udbytte af den.

Psykiske temperaturmålinger

Har vi det godt eller skidt? Det kommer an på ... Dansk Psykolog forenings undersøgelse "Hvorfor går vi til psykolog?" giver anledning til overvejelser.

Den langfingrede klient

Klienten er beskyttet af psykologens tavshedspligt. Men hvem beskytter psykologen, når klienten offentliggør hans eller hendes metoder?

Blad: Psykolog Nyt 01-2009
Forfattere: Karen Gaardsmand
Kategorier: Profession
Personlig handlekraft

Anmeldelse af Stig Kjerulf: Personlig Handlekraft. Gyldendal Business 2008.

Blad: Psykolog Nyt 01-2009
Forfattere: Jane Bækgaard
Kategorier: Øvrige
Offer møder krænker

Mødet mellem offer og krænker indgår som en del af den kliniske behandlingspraksis over for børn eller unge og deres familier. Fjerde og sidste del af serien om Projekt JANUS lægger sin hovedvægt her.

Skadefryd ved andres nederlag

En australsk undersøgelse over skadefryd ser på, hvilke faktorer der kan ligge bag et menneskes tendens til at føle skadefryd ved andres nederlag.

Blad: Psykolog Nyt 01-2009
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Depression som social arv

En undersøgelse af psykologen Frank J. Elgar og medarbejdere fra Canada viser, at der mindst lige så godt kan være tale om social arv, når unge med deprimerede forældre selv får depression.

Tunnelangst hos bilister

Der bygges stadig flere tunneler til tog og biler rundt omkring i verden, så det er interessant at se nærmere på de følelsesmæssige konsekvenser af at befinde sig i sådanne tunneler.

Blad: Psykolog Nyt 01-2009
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Terapi mod kvindelig ludomani

En australsk forskergruppe har nu stillet skarpt på spørgsmålet, om den kognitive adfærdsterapi også egner sig til behandling af kvindelige ludomaner. Det kan nemlig godt tænkes, at metoden ikke ville have samme effekt på kvinder som hos mandlige ludomaner. Sagen er den, at der er en temmelig stor gennemgående forskel på de spil, som fører til fordærv af henholdsvis mænd og kvinder.

Hvordan tager man kritik fra ægtefællen?

Tilsyneladende er det ikke blot de negative følelsesmæssige udtryk, der kan skade et parforhold. Selve det at ytre kritik på en hel ”saglig” måde kan ifølge den ny undersøgelse også gøre alvorlig følelsesmæssig skade på ægtefællen og dermed på parforholdet.

Blad: Psykolog Nyt 01-2009
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge