Viser artikel 1-10 af 10 resultat(er)

Styrker modstandskraft i arbejdslivet

Vil man fremme udvikling, trivsel og engagement på arbejdspladsen, er det en god idé at tage fat i medarbejdernes styrker. Det viser ny forskning i coaching med positiv psykologi. Der er dog også barrierer.

Juletid er statustid

Centrale nedslag i foreningsbegivenheder i 2009 og et lille kig frem på 2010.

En trendy diagnose

Hvad er grunden er til, at så mange børn får stillet diagnosen ADHD, og at antallet af børn, der kvalificerer sig til en sådan diagnose, stiger? Psykolog Nyt holder en faglig debat i live.

Den levende familie

Anmeldelse af Seidenfaden, K., Draiby, P., Christensen, S.S., Hejgaard, V. & Davidsen, M.-M. (2009) Den levende familie. Hvordan nærvær gi’r selvværd. København: Lindhardt og Ringhof.

Lige dele psykolog og leder

Psykolog Bolette Christensen mener, at erhvervspsykologer kan spille en væsentlig rolle i at få organisationer til at fungere, især i krisetider som nu. Men hendes standpunkt er også, at vi som mennesker i dag læner os alt for meget op af specialister.

Børn med spastisk cerebral parese

Hvilke neuropsykologiske dysfunktioner findes hos børn med spastisk CP, og hvori består de udfordringer, som psykologen vil kunne stå over for i et udredningsøjemed?

Overenskomsten, der blev bedre

I 2008 forhandlede vi en overenskomst på plads, som allerede dengang var god. Efter finanskrisen viser det sig, at offentligt ansatte psykologer står endnu stærkere. Vi tegner et billede af, hvad der kom ud af 2008-resultatet.

Blad: Psykolog Nyt 23-2009
Forfattere: Niels Kjeldsen
Kategorier: Arbejdsmarked
En ekskluderende klub?

Om liberaliseringen af ydernummerordningen, om de modsatet interesser mellem psykologer med og uden ydernummer og om, hvordan temaet blev behandlet på generalforsamlinnegn i Selvstændige Psykologers Sektions generalforsamling, november 2009.

Medlem – eller ikke?

Jeannette Krog ville deltage i generalforsamlingen i Selvstændige Psykologers Sektion, men blev afvist på grund af en registreringsfejl. I debatindlægget beder hun om en forklaring. Debatindlægget kommenteres af sektionsformand Vibeke Lunding Gregersen - og fejlen beklages.

Det er ikke for børn

Sociale kompetencer er blevet et begreb, som gennemsyrer alt for tiden. Den enkeltes sociale kompetencer. Men i virkeligheden burde vi tale om fællesskab og etik.

Blad: Psykolog Nyt 23-2009
Forfattere: Ingrid Busck
Kategorier: Profession

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge