Viser artikel 1-10 af 14 resultat(er)

Vanskeligt og dilemmafyldt

Kommentar til Pernille Ianevs indlæg om forholdene for de selvstændige psykologer uden ydernummer (P-Nyt 1/2010).

Kan mænd styre deres seksuelle ophidselse?

”Kom indenfor og vær venlig at trække bukser og underbukser ned om anklerne og sæt dig på denne stol.” Det var den besked, en gruppe frivillige mandlige forsøgspersoner blev mødt med i en canadisk undersøgelse over mænds evne til at styre deres seksuelle ophidselse ved synet af små pornofilm.

Blad: Psykolog Nyt 03-2010
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
De voksne børn

Anmeldelse af Inger Thormann: ”De voksne børn. Om omsorgssvigt og resiliens”. Hans Reitzels Forlag, 2009.

Ha´ det godt!

Danskerne sundhedstilstand er for ringe, fastslår en rapport fra Sundhedsstyrelsen. Dansk Psykolog Forening har nu henvendt sig til Folketingets sundhedspoltikere for at tage sagen op.

Men tillid er bedre

En erhvervspsykolog har sammen med sin virksomhed vundet en pris for at vende nedtur til optur for en kunde. Anvendelse af tillid, mening og visioner mere end kontrol, magt og hierarki gjorde forskellen.

Forstyr ikke – jeg skal styre mig!

En amerikansk undersøgelse viser, at vores evne eller villighed til at styre vores vrede ikke blot afhænger af vores personlighed. Den afhænger tilsyneladende også af den situation, vi befinder os i. Her spiller det tilsyneladende en stor rolle, om den pågældende situation giver os ro og fred i sindet til at udføre det psykiske arbejde, det må være for hjernen, når den ved hjælp af den højere forstand skal dæmpe en vrede eller aggression, der opstår i de lavere mere primitive hjerneafsnit.

Blad: Psykolog Nyt 03-2010
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Hvilke sportsgrene giver børn bedre selvværd?

Flere undersøgelser viser, at børns deltagelse i en eller anden sportslig aktivitet i fritiden ikke blot er sundt for deres kropslige sundhed, men som regel også for deres psykiske trivsel. Hvad selvværd angår, har en anden amerikansk forskergruppe imidlertid fundet, at det afhænger lidt af, hvilken sportsgren de unge mennesker deltager i.

Blad: Psykolog Nyt 03-2010
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Hvem falder man for ved speeddating?

Hvad bestemmer den grad af tiltrækning, der opstår mellem to mennesker på kun fem minutter. Det spørgsmål har to amerikanske forskere undersøgt ganske grundigt. De tilbød enlige studerende ved et stort amerikansk universitet at deltage i en speeddating helt gratis blot mod at udfylde nogle spørgeskemaer undervejs. Der blev holdt i alt seks speeddating parties med 7-8 kvinder og lige så mange mænd ved hvert møde.

Blad: Psykolog Nyt 03-2010
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Hvad fejler jeg, når jeg ikke er syg?

Patienter med funktionelle symptomer bliver ofte fanget i et tomrum, fordi de har en psykiatrisk lidelse, som de er uvillige til at søge behandling for i det psykiatriske system. I stedet bliver de patienter på fx somatisk afdeling.

Ydernumrenes problematik

Fortsættelse af debatten om forskellige vilkår for privatpraktiserende psykologer med og uden ydernummer. Indlægget kommenteres af Roal Ulrichsen.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge